Follow Us @soratemplates

Wednesday, January 22, 2014

PentingNya KALSIUM


Tahukah anda didalam tubuh badan kita mempunyai 206 tulang yang membantu serta menyokong otot-otot untuk melekat sehinggakan membolehkan anda bergerak untuk menjalankan aktiviti seharian.Terdapat dua jenis tulang didaalam tubuh badan kita 1) Kortikal & 2) Trabekular. Kedua-dua jenis tulang ini memainkan peranan penting didalam pembentukan rangka badan manusia.

Pernahkah kita mengambil berat tentang penjagaan kesihatan tulang. Jika tidak pernah, anda perlu teruskan pembacaan supaya mendapat sedikit info mengenai betapa pentingnya penjagaan kesihatan tulang. Ramai yang tidak mengetahui bahawa golongan remaja dan dewasa merupakan golongan yang mengalami masalah kekurangan Kalsium. Ini adalah kerana mereka tidak menghiraukan tentang pengambilan susu atau makanan tambahan yang berkaitan dengan Kalsium. Jika direnungkan kembali, adakah kita tergolong diantara mereka yang tidak menghiraukan tentang pengambilan susu atau menghiraukan terus tentang penjagaan tulang
.
KESAN KEKURANGAN KALSIUM

OSTEOPOROSIS (Tulang Rapuh)

Kepadatan tulang dalam tubuh badan bergantung pada jumlah kalsium yang diambil. Jika pengambilan kalsium mencukupi, masalah tulang rapuh tidak mudah berlaku. Tetapi sekiranya pengambilan kalsium tidak mencukupi pasti terdapat gangguan di dalam metabolism tulang yang boleh menjadikan ianya rapuh. Masalah tulang kurang padat juga berlaku sekiranya seseorang mengalami tisu berkalsium dan protein yang mana menyebabkan tulang tersebut lemah serta mudah retak.
MASALAH OTOT

Pergerakan anda menjadi terbatas kerana kehilangan keseimbangan dan kebolehan koordinasi ini adalah kerana gerakan tubuh bergantung pada stimulasi otot tulang.

DAYA INGATAN BERKURANGAN

Kalsium sangat penting di dalam prosespenghantaran maklumat saraf. Ransagan pada saraf otak berkait rapat dengan penghantaran kalsium di dalam dan luar neuron. Ia secara tidak lansung menyebabkan ransangan di dalam tubuh menjadi tidak teratur.

KURANG SISTEM IMUNISASI TUBUH

Menyebabkan sistem kekebalan tubuh berkurangan dan terdedah kepada sebarang penyakit.

MASALAH JANTUNG

Jika tidak terdapat bekalan kalsium yang mencukupi, jantung akan mengahadapi masalah ketika mengepam darah ke seluruh badan dan sel tubuh.

Menurut kajian,pertumbuhan tulang boleh berlaku sehingga anda berumur 20 tahun. Bagi golongan yang berusia 50 tahun dan keatas akan mengalami kehilangan jisim tulang secara perlahan-lahan. Cara yang paling mudah untuk memastikan kadar kalsium sentiasa berterusan di dalam tubuh badan kita adalah dengan mengamalkan meminum susu 2 gelas sehari atau mengambil pil yang berkaitan dengan kalsium iaitu OSTEMATRIX SHAKLEE. 
Jadikan ia sebagai makanan tambahan di dalam diet seharian anda.

Sekiranya anada tidak mahu memiliki OSTEMATRIX SHAKLEE untuk diri anda, apakata anda hadiahkan makanan berkhasiat ini kepada orang yang paling anda sayang di dalam hidup ini. Iaitu IBUBAPA anda. Ini adalah kerana, Ayah – membanting tulang, bermandi peluh, bekerja siang malam demi mencari rezeki untuk keluarga dan mebesarkan anda. IBU pula sanggup bertarung nyawa untuk melahirkan kita, tiada jemu melayan kerenah anak-anak dan tidak mengenal erti penat di dalam menguruskan hal ehwal rumah tangga. 
Pengorbanan yang dicurahkan oleh mereka terhadap kita tidak terbanding dengan pemberian yang sekecil ini. Inilah masanya untuk kita berbakti kepada mereka.
Jom kita tinjau apa itu Ostematrix Shaklee


Untuk konsultasi PERCUMA dan harga Murah Giler, hubungi saya sekarang. Pasti puas hati dan berbaloi-baloi!. Pekhidmatan penghantaran terus ke pintu rumah anda juga di sediakan sekiranya anda berada di sekitar Puchong, Shah Alam, Putra Height, Seri Kembangan, Serdang,
Bagi anda yang berada di kawasan Nilai, Salak Tinggi, Seremban, Seremban 2 dan Bandar Sri Sendayan penghantaran percuma pada setiap hari Sabtu & Ahad.

Wakil Pengedar Shaklee Anda
Aisha Malek
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1090534 ]
Contact Number : 017 256 9166
SMS/WhatsApp : 017 256 9166
Emel :myaishamalek@gmail.com
FB : Aisha Malek
Penafian: Semua penulisan/Testimoni yang terdapat di ruangan ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan sebarang penyakit. Sekiranya pembaca mengalami masalah kesihatan adalah dinasihatkan mendapat nasihat daripada pakar perubatan.No comments:

Post a comment