Zinc Shaklee - Rambut Gugur

BY icetanggo IN , , No comments

Seperti mana yang kita tahu rambut adalah mahkota peribadi. Mari kita tengok mereka yang berada di sekililing kita. Ada perbagai jenis atau patern rambut yang mereka miliki. Ada yang lurus, ada yang kerinting dan ada juga yang tidak berambut iaitu BOTAK. Manakala rambut yang pendek senang diuruskan dan rambut yang panjang pula memerlukan  penjagaan rapi. 

Rambut juga terdapat berbagai masalahnya, rambut rosak, rambut gatal, rambut berbau dan rambut gugur. Semuanya merupakan masalah individu yang melanda diri.
Melalui pembacaan saya, sekiranya anda memiliki masalah rambut berbau, anda perlulah mengeringkan rambut anda terlebih dahulu dengan pengering yang bersuhu sederhana.dan elakkan memakai tudung sekiranya rambut anda masih basah ini adalah kerana ia mengalakkan pembiakan bakteria.

Manakala rambut yang tebal menjadi nipis kerana perubahan hormon sangat- sangat memeningkan kepala. Lantai rumah pula bersepah dengan rambut yang gugur. Sekiranya mengalami masalah rambut gugur anda hendaklah mengamalkan penjagaan kulit kepala yang sihat dengan mencuci rambut setiap hari dengan syampoo yang bersesuaian. Disamping itu, anda hendaklah mengambil makanan tambahan seperti vitamin B, Zat Besi dan ZINC.
Pemakanan yang seimbang juga memainkan peranan didalam masalah ini. Makanlah lebih protein, dan mineral seperti susu, keju,daging,ikan,sayur hijau,kekacang dan buah-buahan.

Mari kita berkenalan sebentar dengan Zinc - Shaklee. Ramai dah mengunakannya untuk mengatasi masalah rambut gugur.
Diantara kebaikan Zinc ini adalah:
 1. Meningkatkan sistem imun - membantu pengeluaran kelenjar thymus yang mengeluarkan T-cells untuk menentang cancer dan menghalang infection penyakit.
 2. Diabetis - membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin
 3. Kanser prostat - pengambilan zinc dapat mengurangkan pembengkakan prostat sebanyak 70%
 4. Ovulasi wanita - wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu pengucupan uterus membantu mengembalikan daya ketahanannya
 5. Memperbaiki radang kulit - Pengambilan zinc dapat memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat
 6. Jerawat - Zinc bertindak dengan mengawal selia jumpah testosteron dalam badan yang memainkan peranan dominan dalam menyebabkan jerawat. Zinc juga menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat
 7. Kelesuan kronik
 8. Mengekalkan deria bau - Mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif
 9. Kemampuan seks lelaki - zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga dan meninggikan kiraan sperma
 10. Gugur rambut / botak - zinc mengaktifkan 200 jenis enzim dan meransang regenerasi sel. Ini dapat memelihara pertumbuhan dan perkembangan sel
 11. Membentuk kolagen - Zinc membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kuku, kulit dan organ.
 12. Penyembuhan luka yang cepat - zinc mempercepatkan pemulihan luka luar dan dalam dan memperbaiki alergy.
Banyak khasiat Zinc ni rupanya. Jom kita memilikinya sekarang. Sebelum TERLAMBAT..

Bersambung dilain entry untuk testimoni penguna yang telah mengunakan Zinc Shaklee ini..

Untuk konsultasi PERCUMA dan harga Murah Giler, hubungi saya sekarang. Pasti puas hati dan berbaloi-baloi!. Pekhidmatan penghantaran terus ke pintu rumah anda juga di sediakan sekiranya anda berada di sekitar Puchong, Shah Alam, Putra Height, Seri Kembangan, Serdang.
Bagi Kawasan Nilai, Salak Tinggi, Seremban, Seremban 2 dan Bandar Sri Sendayan penghantaran pada setiap hari Sabtu & Ahad.

Wakil Pengedar Shaklee Anda 
Aisha Malek  
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1090534 ]  
Contact Number : 017 256 9166  
SMS/WhatsApp : 017 256 9166 
Emel :myaishamalek@gmail.com

Penafian: Semua penulisan/Testimoni yang terdapat di ruangan ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan sebarang penyakit. Sekiranya pembaca mengalami masalah kesihatan adalah dinasihatkan mendapat nasihat daripada pakar perubatan.


0 Comments:

Post a Comment