Follow Us @soratemplates

Wednesday, January 08, 2014

Zinc Shaklee - Rambut Gugur

Seperti mana yang kita tahu rambut adalah mahkota peribadi. Mari kita tengok mereka yang berada di sekililing kita. Ada perbagai jenis atau patern rambut yang mereka miliki. Ada yang lurus, ada yang kerinting dan ada juga yang tidak berambut iaitu BOTAK. Manakala rambut yang pendek senang diuruskan dan rambut yang panjang pula memerlukan  penjagaan rapi. 

Rambut juga terdapat berbagai masalahnya, rambut rosak, rambut gatal, rambut berbau dan rambut gugur. Semuanya merupakan masalah individu yang melanda diri.
Melalui pembacaan saya, sekiranya anda memiliki masalah rambut berbau, anda perlulah mengeringkan rambut anda terlebih dahulu dengan pengering yang bersuhu sederhana.dan elakkan memakai tudung sekiranya rambut anda masih basah ini adalah kerana ia mengalakkan pembiakan bakteria.

Manakala rambut yang tebal menjadi nipis kerana perubahan hormon sangat- sangat memeningkan kepala. Lantai rumah pula bersepah dengan rambut yang gugur. Sekiranya mengalami masalah rambut gugur anda hendaklah mengamalkan penjagaan kulit kepala yang sihat dengan mencuci rambut setiap hari dengan syampoo yang bersesuaian. Disamping itu, anda hendaklah mengambil makanan tambahan seperti vitamin B, Zat Besi dan ZINC.
Pemakanan yang seimbang juga memainkan peranan didalam masalah ini. Makanlah lebih protein, dan mineral seperti susu, keju,daging,ikan,sayur hijau,kekacang dan buah-buahan.

Mari kita berkenalan sebentar dengan Zinc - Shaklee. Ramai dah mengunakannya untuk mengatasi masalah rambut gugur.