Kepentingan Sarapan Pagi..

BY icetanggo IN , , No comments


Pentingnya pengambilan sarapan pagi buat kita. Kadang-kadang terlepas juga untuk mengambil sarapan ini, almaklumlah terlalu sibuk sampaikan tak sempat untuk menyediakan sarapan. Dah tahu kepentingannya tapi masih mengabaikannya. hehehe itulah saya tetapi semen

jak bertemu dengan Shaklee tidak ada alasan untuk saya tidak bersarapan.Semuanya menjadi mudah.

Saya amat berkeyakinan pembaca diluar sana, mesti lebih mengambil berat tentangnya pengambilan sarapan, lebih-lebih lagi buat anak-anak mereka. Ini adalah kerana Menurut Pertubuhan Pemakanan Amerika, lebih daripada 40% kanak-kanak perempuan dan 32% kanak-kanak lelaki tidak bersarapan secara teratur pada waktu pagi.

Selain itu, Terdapat juga Kajian menunjukkan kanak-kanak yang mengambil sarapan pagi ke sekolah mendapat keputusan yang lebih baik di dalam mata pelajaran MATEMATIK dan cepat membaca serta mempunyai daya tumpuan lebih lama dan bersikap sopan”


Kebaikan mengambil sarapan pagi bukan saja untuk anak-anak tetapi juga boleh memberikan kesan kepada golongan dewasa termasuk ibubapa. Ibubapa juga perlu sihat untuk memastikan anak-anak sihat.Jom kita lihat kebaikan bersarapan bagi ibu bapa dan anak..

•Dapat mengurangkan rasa lapar, lesu dan letih, mengantuk dan tidak bertenaga bagi ibu bapa dan anak
• Ibu bapa dan anak-anak lebih aktif apabila berada ditempat kerja, disekolah ataupun di dalam menjalankan aktiviti seharian.Di samping itu ianya boleh membantu anak-anak untuk berfikir lebih cepat apabila membuat kerja-kerja sekolah dan cergas didalam kelas.
•Lebih fokus
•Dapat menghindarkan perasaan gelisah dan tidak tenteram dan cepat marah

IDEA MUDAH UNTUK SARAPAN ANAK dan DIRI ANDA

# Dapatkan Meal Shakes yang mengandungi 19 vitamin dan mineral penting dan kaya dengan sumber kalsium serta sumber protein yang hebat. Berperisa Vanilla yang enak dan membuka selera. Sekaligus menjadi kegemaran anak anda disamping memperolehi khasiat yang terbaik untuk tubuh badan mereka. Ianya bukan saja boleh diminum oleh anak anda tetapi boleh dinikmati sessi keluarga. Minuman Berkhasiat yang boleh dikongsi dan dimiliki oleh sessi keluarga.

# Ditambah pula dengan pengambilan Omega Guard yang kaya dengan DHA &EPA yang mampu meningkatkat prestasi dan perkembangan otak

Dengan penyediaan Mealshake yang mudah seperti membancuh air 3 in 1Kini anda tiada alasan lagi untuk anda dan saya tidak bersarapan pagi..Satu rumah 1 Mealshake..Satu keluarga sihat.


Untuk tempahan, hubungi saya sekarang. Pasti puas hati dan berbaloi-baloi!. Pekhidmatan penghantaran terus ke pintu rumah anda juga di sediakan sekiranya anda berada di sekitar Puchong, Shah Alam, Putra Height, Seri Kembangan, Serdang, Nilai, Salak Tinggi, Seremban, Seremban 2 dan Bandar Sri Sendayan.


Wakil Pengedar Shaklee Anda

Aisha Malek
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1090534 ]
Contact Number : 017 256 9166
SMS/WhatsApp : 017 256 9166
Emel :myaishamalek@gmail.com
FB : Aisha Malek

Penafian: Semua penulisan/Testimoni yang terdapat di ruangan ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan sebarang penyakit. Sekiranya pembaca mengalami masalah kesihatan adalah dinasihatkan mendapat nasihat daripada pakar perubatan

0 Comments:

Post a Comment