Tanda-tanda Gastrik & Cara Mengatasinya

BY icetanggo IN No comments

Berasa tidak selesa. Anda mengalami Pedih perut... terasa angin di dalam perut..... terasa ingin muntah dan sudahpun mengeluarkan semua makanan yang diambil dengan muntah... Owhh.. Pedih nya perut apabila GASTRIK melanda.

Sesiapa saja berisiko untuk mendapat gastrik. Tidak kira jantina dan peringkat umur. Semuanya berpotensi menghidap penyakit yang membuatkan perut merasa tidak selesa ini. Berikut adalah tanda-tanda gastrik yang yang perlu kita ketahui supaya dapat mencengah daripada kita menghidapi dengan lebih serius.

- Mempunyai rasa yang senantiasa lapar dan perlu kerap mengambil makanan
- rasa senak atau pedih perut (bahagian atas perut atau abdomen). Kebiasaan rasa ini akan menyebabkan seseorang itu berasa tidak selesa.
- Apabila lewat makan atau tidak mengambil makanan pesakit akan merasa sakit kepala di bahagian kanan. Ini merupakan angin di dalam perut yang telah sampai dan menyerang bahagian kepala.
- rasa loya dan mual, perut sebu menyebabkan hilang selera makan
- Badan rasa seperti mahu demam dan seram sejuk jika terlepas terlepas waktu makan
- Ditahap yang kritikal, pesakit akan muntah-muntah yang berwarna kekuningan atau kadang kala disertai dengan darah
- Kerap kali sendawa yang mengeluarkan angin apanila tidak makan. Ini merupakan gas asid yang berada di dalam perut dan dikeluarkan melalui sendawa yang berpanjangan.

Siapa yang berisiko mengalami Gastrik ?
- Individu yang kerap mengambil ubat tahan sakit dalam satu tempoh yang lama.
- Individu yang merokok dan minum minuman keras. Asap rokok dan alkohol mampu mencederkan lapisan pertahanan organ badan (lapisan mukosa)
- Individu yang sering stresss (tekanan kerja, sosial atau badan sering tidak sihat). Stress juga sering dialami oleh individu yang baru menjalanai pembedahan besar. Ini mampu mengundang stress pada badan.
- Pengamal ubatan tradisional terutama yang telah dicampur dengan steroid supaya lebih mujarab.Shaklee ESP adalah pilihan terbaik bagi membantu badan menghasilkan sel baru dengan cepat. Kemampuan badan menggantikan sel akan membantu dalam penghasilan dan membaikpulih lapisan mukus yang termusnah akibat hakisan asid hidroklorik dalam perut.

•Ostematrix adalah sumber kalsium yang mampu menyerap ke dalam badan dengan lebih optimum. Seperti petua yang sering kita dengar, "Amalkan minum susu putih bila gastrik". Ya.. susu mengandungi kalsium yang bersifat alkali. dengan kehadiran kalsium mampu membantu mengurangkan keasidan asid di dalam perut.
•Shaklee Alfalfa adalah ramuan herba semula jadi dari tumbuhan Alfalfa. Alfalfa memang terkenal sebagai 'Father of All Herbs'. Alfalfa mampu memberi kesihatan kepada sistem pencernaan dan mencegah badan daripada punca

Untuk tempahan, hubungi saya sekarang. Pasti puas hati dan berbaloi-baloi!. Pekhidmatan penghantaran terus ke pintu rumah anda juga di sediakan sekiranya anda berada di sekitar Puchong, Shah Alam, Putra Height, Seri Kembangan, Serdang, Nilai, Salak Tinggi, Seremban, Seremban 2 dan Bandar Sri Sendayan.

Wakil Pengedar Shaklee Anda

Aisha Malek
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1090534 ]
Contact Number : 017 256 9166
SMS/WhatsApp : 017 256 9166
Emel :myaishamalek@gmail.com
FB : Aisha Malek


Penafian: Semua penulisan/Testimoni yang terdapat di ruangan ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan sebarang penyakit. Sekiranya pembaca mengalami masalah kesihatan adalah dinasihatkan mendapat nasihat daripada pakar perubatan

0 Comments:

Post a Comment