Monday, June 09, 2014

Conference Shaklee 2013/2014 - 7 June 2014 & 8 June 2014

Kembali mencoret-coret..Dua hari bertapa di Conference Shaklee 2013/2014 memang satu pengalaman yang tidak dilupakan. Rasa seronok, gembira, teruja, ghairah dan bersemangat ketika menghadiri Conference ini. Al maklumlah saya ni tidak pernah aktif dengan mana-mana MLM sebelum ini.Kalau pergi SPCC (Sunway Pyramid Convention Centre) pun untuk menghadiri kursus yang dihantar oleh syarikat. Bila dah Join Shaklee ini, ianya sekali gus melenyapkan tanggapan negatif saya terhadap MLM. Shaklee bukan seperrti MLM lain. Yang perlu melaburkan beribu-ribu ringit untuk keahlian semata-mata.

Tujuan utamanya adalah membantu orang lain hidup sihat, disamping itu ianya juga boleh memperbaiki tahap kesihatan, dan Kesihatan Poket kita sekeluarga.

Mari kawan-kawan sertai Keluarga Shaklee saya, tahun depan beramai-ramai kita naik stage ambil award.

Sepanjang dua hari ini juga, saya bawak sekali Anak Dara kesayangan berconference bersama-sama. ada ker conference lain yang mengizinkan ibu bapa membawa anak-anak mereka.
Mesti tak ada kan.Terima kasih Sufiya dan Abah SUfiya kerana sudi menemankan mama menghadiri conference ini.

Walaupun tidak dapat apa-apa award pada tahun ini, siapa tahu tahun depan rezeki saya pula mengondol award yang dipertandingkan. Rasa macam nak rebut award APBH pun ada lah pulak.kihkihkih .

Nak ceritakan tentang perasaan, sangat-sangat teruja kerana melihat ramai insan-insan yang berjaya hasil usaha dan kerja keras mereka. Melihat mereka yang berjaya menerima anugerah diatas pentas, rasa cemburu pun ada. Abah Sufiya pun excited jugak, sempat lagi bergambar dengan Orang Kuat Shaklee.

Opps..nak cerita panjang memang tak cukup satu entry untuk mengambarkan bagaimana perasaan ini. Jadinya, Jom kita layan gambar yer..

Apa yang dapat disimpulkan adalah

1) Jika kita mahu menjadi positif, kita perlu berkawan dengan mereka yang positif. Begitu juga, kalau kita mahukan motivasi, kita perlukan kawan yang positif supaya dapat memberi inspirasi. Tidak kira siapa pun yang kita jumpa di dalam hidup kita ini, selagi mereka itu positif, jadikan mereka itu sumber inspirasi dan motivasi. Hidup ini terlalu singkat untuk dicomplicatedkan.

2) Jika kita mempunyai Impian yang besar. USahlah memberi alasan. Buang sifat memberi alasan itu jauh2 untuk memperolehi kejayaan. Bertindak sekarang!!!!!

Pesanan untuk diri sendiri: Conference tahun depan mesti dapatkan sesuatu untuk diri sendiri.




Kongsikan:

0 comments :

Post a Comment

Tentang Saya

Tentang Saya
Kesihatan & Blogging Minat Saya. Berniat membantu anda supaya memperolehi kesihatan yang baik bersama Shaklee

Popular Posts

Blog Archive

Categories

Contact Us

Name

Email *

Message *

Total Pageviews