Saturday, June 21, 2014

Migrain & cara mengatasiinya

Jangan ambil mudah sekiranya anda menghidap migrain. Ianya merupakan sakit kepala yang amat menyakitkan dan selalunya ianya berpunca daripada  beberapa faktor seperti tekanan perasaan, kurang makan ataupun tidur. Kerap merasa resah dan terdedah kepada cahaya yang silau juga boleh menyebabkan migrain berlaku. Kepada kebanyakan wanita, perubahan hormon juga boleh mengakibatkan berlakunya migrain terutamanya pada waktu haid.

Dari sudut perubatan, doktor mempercyai mingrain berlaku adalah berpunca daripada dalur darah yang mengembang dan menguncup secara mengejut dan ia mengakibatkan dakit kepala yang teramat sangat kepda pesakit.

Kebiasaannya apakah yang kita lakukan sekiranya mengalami MIGRAIN?

Jawapan saya ialah "Pain Killer". Sejak daripada Tingkatan 5 lagi sekiranya penyakit ini tiba-tiba menyerang semestinya saya mencari ubat yang dinamakan "Pain Killer" ini. Tanpa mengambil peduli kesan jangka panjang ataupun risiko yang yang bakal saya hadapi, TETAPI apabila sudah memikirkan tentang pentingya kesihatan dan mengapa saya perlu senantiasa sihat kini saya telah pun berubah dengan mengambil makanan tambahan ataupun supplement yang boleh membantu mengurnagkan Migrain ini.

Adakah Anda seperti saya, mengambil "Pain Killer" sebagai rawatan kepada MIgrain?
Adalah dinasihatkan jangan teruskan tabiat anda ini, dapatkan Supplement atau makanan tambahan yang bersesuaian bagi mengatasi masalah Migrain ini yang mana merupakan jalan alternatif kepada penghidap migrain seperti anda dan saya. Semestinya ianya untuk kesihatan anda. Adalah yang paling penting ketika ini ialah Kesihatan anda, Kesihatan saya dan Kesihatan Kita Bersama.

Mari kita lihat Jalan alternatif untuk Merawat Mingrain dengan Vitamin Shaklee?


OSTEMATRIX (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)

•Mengandungi Kalsium yang mana dapat membantu kadar degupan jantung, mempertahankan funsi saraf otot,buah pinggang, mengurangkan kolestrol dan mampu menyelesaikan masalah insomnia.

• Dengan sebiji pil Ostematrix ianya juga mengandungi Mangnesium yang mana boleh mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang yang dipercayai ianya merupakan penyebab kepda migrain. Terdapat satu kajian yang mengatakan bahawa Magnesiun dapat membantu mengurangkan sakit kepala iaitu Migrain.

• Terdapat juga vitamin D yang membantu penyerapan Kalsium yang diperlukan oleh tubuh. Sekiranya kalisum tidak memiliki vitamin D ini ia akan mengakibatkan tubuh tidak dapat menyerap kalsium dengan sebaiknya.

B-COMPLEX

Mengandungi Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) yang mana boleh mengurangkan kesakitan akibat Migrain dan mengurangkan risiko diserang migrain, stress dan strok. Selain daripda mencegah Migrain, Selain daripda itu, Vitamin B Complex ini juga dikenali sebagai vitamin AntiStress dan boleh menjadikan kulit berseri-seri.


VITAMIN C

Vitamin C ini didatangkan dengan perbagai khasiat. Dengan pengambilannya secara berterusan ianya mampu memperbaiki masalah imsomnia, keresahan dan stress. Disamping itu juga, memberi manafaat kepada kulit anda sekaligus sebagai awet muda.

Anda tidak perlu risau dan ragu-ragu , Produk ini dijamin Halal, diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia, Diperbuat secara semulajadi dan yang paling penting ianya tiada kesan samping

Jangan Lepaskan peluang anda sementara stok masih ada..Untuk tempahan, hubungi saya sekarang. Pasti puas hati dan berbaloi-baloi!. Pekhidmatan penghantaran terus ke pintu rumah anda juga di sediakan sekiranya anda berada di sekitar Puchong, Shah Alam, Putra Height, Seri Kembangan, Serdang, Nilai, Salak Tinggi, Seremban, Seremban 2 dan Bandar Sri Sendayan.


Wakil Pengedar Shaklee Anda


Aisha Malek
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1090534 ]
Contact Number : 017 256 9166
SMS/WhatsApp : 017 256 9166
Emel :myaishamalek@gmail.com
FB : Aisha Malek


Penafian: Semua penulisan/Testimoni yang terdapat di ruangan ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan sebarang penyakit. Sekiranya pembaca mengalami masalah kesihatan adalah dinasihatkan mendapat nasihat daripada pakar perubatanKongsikan:

0 comments :

Post a Comment

Tentang Saya

Tentang Saya
Kesihatan & Blogging Minat Saya. Berniat membantu anda supaya memperolehi kesihatan yang baik bersama Shaklee

Popular Posts

Blog Archive

Categories

Contact Us

Name

Email *

Message *

Total Pageviews