Cara mengatasi Keputihan

BY icetanggo IN , , , , No comments

Rata-ratanya pasti ramai diantara kita yang bergelar wanita menghadapi masalah ini. Masalah apa tu?? Jawapannya ialah KEPUTIHAN. Walaupun ada yang menganggap ini masalah remeh tetapi jika ianya berlarutan ianya akan menyebabkan kegatalan yang melampau dibahagian luar faraj, terjadinya kemerah-merahan dan kadangkala menyebabkan bengkak bibir kemaluan.

Apakah itu KEPUTIHAN?
Ianya merupakan cairan daripada faraj yang bewarna putih. Kadangkala ianya berketul-ketul yang menyerupai susus basi. Sekiranya cairan tadi berubah warna, bimbang telah dijangkiti kulat.

Sekiranya cairan tadi telah dijangkiti kulat iaitu Candida Albicans dan ianya dibiarkan berlarutan ia akan menyebabkan cairan itu menjadi busuk dan bertukar warna kehijauan atau kekuningan. Kesan daripada jangkitan kulat tersebut boleh menyebabkan kemandulan dan masalah kepada rahim.

Sebelum ianya merebak dengan lebih parah, jom kita share bagaimanakah cara terbaik untuk kebersihan Faraj.

1) Elakan pengunaan sabun kedalam faraj.

Gunakan sabun yang sesuai ataupun tahap alkali yang sesuai dengan faraj.Jangan gunakan sabun sebarangan, pilih sabun khas bagi menjadi keintiman wanita anda.

2) Keringkan Faraj dengan cara yang betul selepas membuang air, lap secara menekap bahagian kemaluan dan kemudiannya bahagian dubur. Gunakan tisu tandas yang bersesuaian ataupun sediakan khas untuk anda.

3) Jangan pakai seluar dalam basah. Kerap menukar seluar dalam. Adalah dinasihatkan supaya sediakan selaur dalam tambahan bagi memastikan seluar dalam yang telah basah dapat diganti apabila perlu. Dengan memakai seluar dalam basah ianya mampu mengalakkan pembiakann kuman dikawasan faraj.

4) Dapatkan supplement yang terbaik untuk kesihatan faraj anda daripada Shaklee ini adalah kerana ianya memperbaiki masalah anda secara dalaman.

 *** Alfafa Complex -terdapat klorofil yang berperanan sebagai antibakteria. Ianya sangat sesuai di dalam merawat keputihan. di dalam masa yang sama ianya berperanan sebagai "Kacip Fatimah" atau "Perapat" bagi kaum wanita.

Selain daripada itu Alfafa juga boleh mengatasi masalah sembeli dan membantu penghasilan susu ibu dan juga bertindak sebagai detoks bagi mereka yang berkeinginan untuk kurus


•ESP (Isolated Soy Protein) - berperisa soya yang boleh diminum dengan perbagai cara. Inya berfungsi sebagai enzim yang menyokong kesihatan dan menstabilkan hormon. Ianya membantu mereka yang berdiet rasa kenyang lebih lama.

Sekaligus ianya membantu penyerapan khasiat yang diambil bersama-sama vitamin lain. berperanan juga membantu pemulihantisu badan dan mencantikkan kulit bagi yang mengamalnya.


Kesihatan faraj adalah aset bagi wanita...............Jangan Lepaskan peluang anda sementara stok masih ada.. 

Untuk tempahan, hubungi saya sekarang. Pasti puas hati dan berbaloi-baloi!. Pekhidmatan penghantaran terus ke pintu rumah anda juga di sediakan sekiranya anda berada di sekitar Puchong, Shah Alam, Putra Height, Seri Kembangan, Serdang, Nilai, Salak Tinggi, Seremban, Seremban 2 dan Bandar Sri Sendayan.


Wakil Pengedar Shaklee Anda


Aisha Malek
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1090534 ]
Contact Number : 017 256 9166
SMS/WhatsApp : 017 256 9166
Emel :myaishamalek@gmail.com
FB : Aisha Malek


Penafian: Semua penulisan/Testimoni yang terdapat di ruangan ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan sebarang penyakit. Sekiranya pembaca mengalami masalah kesihatan adalah dinasihatkan mendapat nasihat daripada pakar perubatan0 Comments:

Post a Comment