Cara Penjagaan Kuku Jari dan Kaki Dengan Cara Yang Mudah..

BY icetanggo IN , , No comments

Ada yang berminat nak tahu bagaimana untuk menjaga Kuku Jari dan Kuku Kaki dengan mudah? Tak payah susah payah dan membazir duit untuk mendapatkan rawatan  kat kedai. Didalam rumah pun anda boleh lakukan. Jimat masa, Jimat wang dan jimat tenaga.

Kalau anda rajin, anda boleh mencuci kuku jari  dan kuku kaki suami,  ibu,  ayah,  anak-anak. Jadikan aktiviti ini sebagai aktiviti bulanan semestinya menarik. Sebagai contoh: Ibu membasuh kuku tangan dankaki Ayah, Anak Basuh membasuh kuku jari dan kaki Ibu dan Ibu dan ayah basuh kaki anak, sekaligus ianya mampu megeratkan hubungan kekeluargaan.

Cuba Tengok Kuku jari dan Kaki anda? Terperanjat?Terkejut. Sedangkan kulit muka kita jaga, letakkan bedak setiap hari tetapi bagaimana pula dengan kuku kaki dan tangan kita. Adakah kita biarkan saja?

Cara-cara menjaga kuku jari dengan mudah adalah:

1) Sediakan air suam, sebanyak 3 gayung (ikut kesesuaian anda) di dalam baldi, Kemudian letakkan satu sudu garam halus.

2) Sesudah itu, rendamkan kaki anda kedalam air suam tersebut selama 5-10 minit ( ikut keselesaan anda). Gosokkan kaki anda dengan berus secara perlahan dan letakkan sedikit shower gel kegunaan harian anda. Untuk lebih Jimat, sekiranya dirumah anda terdapat berus gigi lama ataupun yang sudah kembang. Janganlah terus dibuang berus gigi tuh, ia boleh digunakan untuk memberuskan kaki anda yang direndam tadi.

3) Apabila aktiviti memberus selesai, basuh kaki anda tadi dengan air paip dan lap kaki atau tangan tadi dengan tuala yang bersih.

4) Sesudah kaki tadi kering, bolehlah disapukan HERBAL BLEND MULTIPURPOSAE CREAM SHAKLEE, yang bertujuan untuk mengekalkan kelembapan pada kulit kaki dan tangan anda.

5) Hasilnya, pasti membuatkan anda tersenyum kerana memiliki kuku yang bersih dan cantik lagi menawan.

Diantara Manafaat yang anda perolehi sekiranya mengunakan HERBAL BLEND MULTIPURPOSE CREAM SHAKLEE adalah seperti berikut:


Jangan Lepaskan peluang anda sementara stok masih ada..

Untuk tempahan, hubungi saya sekarang. Pasti puas hati dan berbaloi-baloi!. Pekhidmatan penghantaran terus ke pintu rumah anda juga di sediakan sekiranya anda berada di sekitar Puchong, Shah Alam, Putra Height, Seri Kembangan, Serdang, Nilai, Salak Tinggi, Seremban, Seremban 2 dan Bandar Sri Sendayan.

Wakil Pengedar Shaklee Anda
 
Aisha Malek
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1090534 ]
Contact Number : 017 256 9166
SMS/WhatsApp : 017 256 9166
Emel :myaishamalek@gmail.com

FB : Aisha Malek

0 Comments:

Post a Comment