Sukarnya untuk memberi makan kepada Si Manja

BY icetanggo IN No comments

"Sukarnya memberi makan kepada simanja" . Pernah tak ibu-ibu mengalami masalah ini? Saya rasa ramai diantara ibu-ibu diluar sana mengalami masalah ini. Buktinya ianya merupakan topik hangat di dalam whatsapp group saya dan kawan-kawan pada pagi ini. Ternyata ibu-ibu diluar sana tidak bersendirian menghadapi masalah ini.

Jika diberi kentang goreng atau burger, ataupun nugget dan "Jan Jan", pasti itulah yang paling simanja kita gemari. Tapi sebagai ibu bapa yang prihatin takkan kita nak berikan makanan yang tidak berkhasiat itu kepada simanja. Bagaimana pembesarannya yang memerlukan banyak nutrisi untuk tubuh badan. Faktor perkembangan fizikal inilah yang  membuatkan ibu-ibu mula risau tentang perkembangan si manja yang sedang meningkat membesar.

Bagi mengatasi masalah ini daripada berpanjangan ibu mestilah mengambil inisiatif dengan lebih kreatif di dalam penyediaan makanan buat simanja, Hiaskan makanan dengan perbagai warna dan perbagaikan makanan simanja dengan bentuk dan hiasan yang menarik. Dengan hidangan yang lebih kreatif mampu membuatkan simanja lebih teruja untuk menikmati makanan.

Di dalam masa yang sama, ciptakan suasana makan yang menyeronokan  dan mengembirakan  dengan terhasilnya suasana yang gembira ianya mampu membuka selera simanja anda dan membuatkan simanja ada tertunggu-tunggu bilakah tiba masanya waktu makan.

Selain daripada itu, perbagaikan menu makanan untuk anak anda dengan cara mengoreng dengan mengunakan sedikit minyak, mengukus dan membakar. Perbagaikan kombinasi sayur di dalam satu hidangan supaya anak anda tidak jemu untuk makan menu makanan yang sama pada setiap hari. Tidak lupa juga, kenalpasti makanan kegemaran si manja anda dan perbagaikan menu tersebut berdasarkan kreativiti anda.

Diantara menu yang menjadi kegemaran Sufiya adalah
1) Nasi Lembut + Sup ikan Salmon + Kentang + Telur + Saderi
2) Kentang Lecek
3) Nasi lembut + ayam gorang + Lobak yang telah direbus

Untuk mendapatkan lebih khasiat untuk simanja anda, bolehlah mencuba Mealshake Shaklee. Ianya mengandungi protein dan berbagai khasiat yang sangat-sangat sesuai untuk tubuh badan. tterdapat di dalam Mealshake  Diantara khasiat yang terdapat di dalam Mealshake:

1) Terdapat 24 jenis vitanin, mineral dan zat yang diperlukan oleh tubuh
2) Membantu membina tulang dan sel-sel untuk proses pembesaran
3) Membantu meningkatkan selera makan anak
4) Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan
5) sebagai penganti segera terhadap kekurangan zat, mineral dan vitamin & tenaga

Opps!! MEALSHAKE ini bukan saja sesuai untuk simanja tetapi juga boleh di minum dan dinikmati oleh Sessi keluarga. Barulah sessi keluarga mengamalkan pemakanan yang sihat di rumah dan sudah pastinya akan menjadi ikutan kepada di manja anda.

Lebih-lebih lagi bulan September ini, merupakan bulan promosi Mealshake. Dengan pembelian 3 botol, PERCUMA satu botol. Tentang harga pula semestinya lebih murah daripada biasa. Harga Promosilah katakan. Jadinya, kepada ibu yang mengalami masalah "Sukarnya, memberi makan kepada Si Manja" ini lah masanya untuk mencuba Mealshake.

Untuk tempahan, hubungi saya sekarang. Pasti puas hati dan berbaloi-baloi!. Pekhidmatan penghantaran terus ke pintu rumah anda juga di sediakan sekiranya anda berada di sekitar Puchong, Shah Alam, Putra Height, Seri Kembangan, Serdang, Nilai, Salak Tinggi, Seremban, Seremban 2 dan Bandar Sri Sendayan.

Penghantaran secara pos laju keseluruh Malaysia termasuk Sabah dan Serawak juga disediakan.
 

Wakil Pengedar Shaklee Anda 

Aisha Malek 
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1090534 ] 
Contact Number : 017 256 9166 
SMS/WhatsApp : 017 256 9166 
Emel :myaishamalek@gmail.com
FB : Aisha Malek0 Comments:

Post a Comment