Thursday, April 30, 2015

Merawat Keputihan

Malu nak cerita.. kalau cerita pun kat doctor ataupun orang-orang terdekat je tentang masalah keputihan nih.. itu pun takut-takut nak cerita, betul tak?.. Usah dibiarkan masalah keputihan membelenggu diri, sebelum menjadi parah rawatlah ia.. Dapatkan nasihat doctor setelah itu amalkanlah makanan yang bersesuaian untuk mengurangkan masalah anda..

Hari ini, kita berkenalan dengan makanan kesihatan yang bersesuaian untuk merawat keputihan nie..  

Taraa!! ini dia set keputihan dari Shaklee. Gabungan kombinasi Alfafa +GArlic dan GLA Complex ini, In Sha Allah mampu mengurangkan masalah keputihan yang anda alami. Diantara khasiat nya ada lah seperti berikut:




Alfalfa Complex
  • Mencuci hati, darah dan usus - Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  • Melawan alahan - Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan.
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

Garlic Complex
  • antibiotik semulajadi untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
  • menghalang alergi - hidung sensitif, sinus, alergi, asthma, selsema dan hepatitis.
  • mempertingkatkan sistem penghadaman - kembung perut, gastrik, ketidakhadaman, malah mampu menentang bakteria H.pylori dan menghalang ulser gastrik. 
  • menstabilkan glukos di dalam tubuh
  • menurunkan kolesterol
  • menurunkan darah tinggi
  • detoksifikasi

GLA Complex
  • Mengeluarkan virus, meningkatkan stamina
  • Menstabilkan hormon dengan mengawal selia estrogen dan testosteron
  • Meningkatkan sistem imun tubuh
  • Mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, kurap, tinea, memperbaiki bintik penuaan
  • Meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, arthritis
  • Menghalang komplikasi diabetes dengan merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua.  Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.
Kepada kawan-kawan diluar sana yang berminat untuk mendapat Set Keputihan bagi merawat masalah keputihan . Jangan segan silu, anda boleh hubungi saya ditalian 0172569166.
 
    Bagi anda yang berada di Seremban, Seremban2, Bandar Sri Sendayan,Labu, Nilai,Port Dickson, Puchong, Seri kembangan dan Shah Alam. Perkhidmatan penghantaran terus kerumah anda disediakan.
 
      Bagi yang berada di luar kawasan, penghantaran secara mengunakan pos laju juga disediakan. Untuk mendapatkan penjimatan, adalah digalakkan untuk menjadi ahli Shaklee yang berdaftar .
 
 Boleh dapatkan produk Shaklee dengan lebih murah. Jika ingin memulakan perniagaan Shaklee tunjuk ajar akan diberikan oleh master yang berpengalaman..

 
 



     

     


     
    Kongsikan:

    Episiotomi

    Tukar cerita sekejap... Al maklumlah tuan punya blog nie lagi 2 bulan lebih akan melahirkan adik Sufiya. Sedikit sebanyak rasa berdebar-debar tuh ada. Sedang-sedang blogwalking terjumpa artikel yang menarik ni.. Hasilnya saya tampalkan di blog ini, untuk pengetahuan umum dan bacaan peminat setia blog kesayangan ini...

    Jemput-jemputlah baca, semoga ia bermanafaat dan memberikan sedikit gambaran kepada saya dan anda tentang proses-proses yang dilakukan oleh doktor semasa bersalin...

    Episiotomi adalah potongan surgikal yang dibuat sebelum bersalin disekitar kawasan otot di antara vagina dan anus (kawasan ini dipanggil perineum) untuk membesarkan pembukaan vaginal anda ketika bersalin. Doktor akan memotong untuk mempercepatkan bersalin dan mengelakan vagina daripada terkoyak, terutama semasa bersalin vaginal kali pertama.  Ramai pakar percaya luka episiotomi lebih cepat sembuh berbanding luka terkoyak sendiri. Tetapi banyak kajian sejak 20 tahun kebelakangan ini tidak bersetuju dengan teori ini dan ramai pakar kini bersetuju prosedur ini tidak dijadikan sebagai rutin.




    Kajian menunjukkan wanita yang mengalami koyakan dengan sendiri sembuh sama atau kurang dan biasanya kurang masalah komplikasi berbanding dengan episiotomi. Wanita yang menjalani episiotomi lebih mudah mengalami kehilangan darah ketika bersalin, lebih sakit ketika dalam proses penyembuhan dan menunggu lebih lama untuk mengadakan hubungan kelamin dengan selesa.

    Wanita yang menjalani episiotomi juga lebih banyak  berakhir dengan masalah terkoyak yang serius sehingga ke anal sphincter atau sehingga ke rectum (dikenali sebagai tahap ke 3 atau ke 4 koyakan) berbanding mereka yang bersalin tanpa potongan. Koyakan yang serius ini menyebabkan lebih kesakitan perneal selepas kelahiran, memerlukan tempoh penyembuhan yang lebih panjang dan berkemungkinan memberi kesan kepada kekuatan oto-otot lantai pelvik. Dan koyakan yang merosakkan anal sphincter meningkatkan risiko kelemahan kawalan pada anal – masalah mengawal pergerakan usus dan angin.

    Dalam situasi tertentu episiotomi adalah perlu untuk anda dan bayi anda:
    • Jika jantung bayi adalah lemah dan tidak dapat bertahan saat akhir bersalin dan perlu dilahirkan dengan segera
    •  Jika bayi anda terlalu besar dan memerlukan lebih ruang untuk bayi keluar
    •  Jika memerlukan sedikit ruang untuk menggunakan forcep bagi membolehkan bayi keluar
    •  Jika tisu anda mula berdarah atau seperti akan koyak di beberapa tempat apabila kepala bayi anda mula keluar. Tujuannya adalah untuk mengelakkan koyakan lebih dari 1 tempat.
    Bagaimana untuk mengelak menjalani episiotomi yang tidak perlu?
    Berbincang dengan doktor anda lebih dahulu mengenai perasaan anda mengenai prosedur ini. Bertanya berapa kerap dan dalam keadaan apakah perlu menjalani episiotomi dan bagaimana doktor anda boleh membantu mengelakkan koyakan.

    Bagaimana episiotomi dijalankan
    Jika doktor anda perlu melakukan episiotomi, dia akan memberi suntikan dan menggunakan gunting pembedahan untuk membuat guntingan kecil pada perineum anda. (Kadang-kadang, jika perineum anda telah kebas dan menipis akibat tekanan kepala bayi, episiotomi dibuat tanpa perlu ubatan. Ini dipanggil episiotomi tekanan).Selepas itu anda akan diberi sekali lagi suntikan untuk memastikan anda kebas sebelum doktor menjahit potongan itu.

    Bagaimana cara penyembuhan?
    Jika anda menjalani episiotomi (atau koyakan) anda akan dijahit dikawasan yang lembut dan memerlukan tempoh untuk sembuh. (Jahitan itu akan tertanggal sendiri dalam beberapa minggu selepas bersalin dan tidak perlu ditanggalkan.) Setengah wanita mengalami ketidakselesaan untuk sebulan atau lebih, terutama mereka yang mengalami tahap ke 3 atau ke 4 koyakan. Gunakan pek ais  pada kawasan perineal dengan segera selepas bersalin dan bersela-sela selama 12 jam supaya kawasan itu kebas dan mengelakkan atau mengurangkan bengkak.

    Bilakah boleh mengadakan hubungan kelamin semula?
    Perineum anda akan sembuh sepenuhnya dalam masa 4 ke 6 minggu selepas bersalin, jika doktor anda mengatakan anda telah sembuh anda boleh mencuba selepas tempoh ini. Anda mungkin berasa sedikit ketidakselesaan dan ketegangan. Bertenang sebanyak mungkin dan gunakan pelincir larutan air (water solution) yang baik untuk membantu hubungan kelamin yang lebih selesa. Ini juga akan lebih membantu jika anda menyusu badan, kerana laktasi akan merendahkan paras estrogen yang mengurangkan jumlah pelincir yang dihasilkan oleh vagina anda. Ramai wanita terus mengunakan pelincir ketika hubungan kelamin sehingga berhenti memberi susu badan.

    Credit : Mr Google
    Kongsikan:

    Tuesday, April 28, 2015

    Cara Mudah Merawat Rabun Mata..

    Pandangan mata menjadi kabur. Power cermin mata pula semakin bertambah. Pandangan jarak jauh sudah menjadi kabur. Dan kadangkala pandangan jarak dekat pun turut menjadi kabur. Dan yang paling menyesakkan apabila tidak boleh lagi memandu pada waktu malam. Bagaimana jika berlaku sesuatu kecemasan yang mendesak keadaan supaya memandu diwaktu malam...

    Pernahkah anda alami situasi diatas.. Apabila menghidap Rabun...Rabun Jauh, Rabun Dekat, Silau Mata, Mata Kering... Jika pernah solusi terbaik adalah amalkanlah sebiji sehari Caratomax. In Sha Allah, dengan izin yang Maha Kuasa.. Masalah mata anda berkurangan hari demi hari..

    Kita cuma berusaha, Allah Jua penentu segalanya.. Bukankah ikhtiar dan usaha itu penting. Demi menjaga kesihatan diri dan Memelihara nikmat penglihatan yang dikurniakan OlehNya..

    Demi menjaga kesihatan mata anda.. Jom sertai saya bersama Sessi Berkenalan dengan Caratomax

     
    Sebotol mempunyai 30 biji dan  setiap biji mengandungi khasiat tersendiri dan kelebihan yang sangat baik untuk mata dan tubuh badan anda.. Apabila mata terang, badan sihat.. barulah senyuman keriangan terukir diwajah anda..tak gitu.... 

    Diantara khasiat yang terkandung di dalamnya adalah...........
     
    Alpha Carotene
    •  Khasiatnya mereka yang mengalami masalah penglihatan pada waktu malam, Meransang kesihatan mata supaya menjadi lebih sihat.
     Beta Carotene 
    •  Mampu memberbaiki struktur kuli dan mempercepatkan pemulihan luka.
    •  Mampu mempertingkatkan sistem imunisasi badan dan mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat
     Lycopene
    •  Bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ
    •  Untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun
    •  Mengurangkan penyakit kalenjar prostat
     
     Astaxanthin
    •   Pigmen didalam alga & fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon. Walaubagaimanapun Shaklee menuai karotenoid axtaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen. melindungi kerosakan oksidasi kolestrol LDL.
     Lutein
    •     Menyekat katarak, penyakit makular berkaitan umur, glaukoma Zeaxanthin
    •     Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya
    •     Mengurangkan risiko kanser payudara ovari, endometrial dan serviks
    Tidak lengkap entry ini tanpa testimoni daripada penguna yang telah berpuas hati tentang keberkesanan Caratomax ini...Jom kita lihat testimoni dibawah dan anda nilailah sendiri tentang keberkesanan CAratomax..


    Testimoni 1 : Penglihatan kembali pulih secara beransur-ansur setelah mengamalkan caratomax.

    Testimoni 2: Power cermin mata berkurangan setelah mengamalkan caratomax secara konsisten.


     Kepada kawan-kawan diluar sana yang berminat untuk mendapat Sebotol Catomax untuk memelihara kesihatan mata.

    Jangan segan silu, anda boleh hubungi saya ditalian 0172569166. Bagi anda yang berada di Seremban, Seremban2, Bandar Sri Sendayan,Labu, Nilai,Port Dickson, Puchong, Seri kembangan dan Shah Alam.

    Perkhidmatan penghantaran terus kerumah anda disediakan. Bagi yang berada di luar kawasan, penghantaran secara mengunakan pos laju juga disediakan.

    Untuk mendapatkan penjimatan, adalah digalakkan untuk menjadi ahli Shaklee yang berdaftar . Boleh dapatkan produk Shaklee dengan lebih murah. Jika ingin memulakan perniagaan Shaklee tunjuk ajar akan diberikan oleh master yang berpengalaman..


     
    Kongsikan:

    Monday, April 27, 2015

    Pengedar diperlukan

     
    PENGEDAR DIPERLUKAN
     
     
     
     
    Kami memerlukan Rakan Niaga di seluruh negara.Terbuka kepada semua rakyat Malaysia yang berumur 18 tahun keatas.

    Kelebihan Menjadi Pengedar Shaklee :


    1. Shaklee adalah jenama TERKENAL & BERKUALITI


    Shaklee adalah jenama terkenal yang semakin menjadi pilihan rakyat Malaysia kerana kualiti produknya dan harganya yg sangat affordable compare to produk2 lain dipasaran.


    2. MODAL dan RISIKO yang RENDAH


    Tidak seperti bisnes lain yang memerlukan modal yang tinggi (dan risiko yang tinggi), hanya modal serendah RM80 sahaja di perlukan untuk pendaftaran seumur hidup sebagai Pengedar Shaklee. Tidak ada yuran atau komitmen bulanan.


    3. Harga AHLI YANG RENDAH


    Semua Pengedar Shaklee boleh membeli produk Shaklee dengan harga yang lebih rendah. Jika anda seorang PENGGUNA TEGAR Shaklee, lebih baik anda mendaftar terus sebagai AHLI SHAKLEE walaupun tidak mahu berniaga. Ini kerana anda dapat mengumpul point dan Shaklee akan memberi CASH BONUS daripada point tersebut. Ia ala-ala seperti Jusco Card, Tesco Card, Bonus Link. Kumpul point dan dapat BONUS.


    4. BONUS yang LUMAYAN


    Shaklee menawarkan pakej bonus yang lumayan kepada setiap Pengedar berdasarkan jualan. Ini termasuk bonus wang tunai, bonus kereta, percutian/ haji dan umrah dan banyak lagi. Lagi banyak jualan, lagi banyak bonus anda. Anda tentukan. Jika tiada jualan jangan risau kerana anda tidak di kenakan sebarang caj atau komitmen bulanan. Cuma tiadalah bonus. Jadi tiada risiko di pihak anda.


    5. Peluang MENJANA PENDAPATAN dengan MUDAH


    Anda boleh menjadi pengedar Shaklee secara part time. Samaada anda bekerjaya ataupun surirumah, bisnes Shaklee sangat sesuai utk anda !! Ini kerana anda masih boleh membuat kerja seharian dan menguruskan bisnes Shaklee kerana ianya mudah. Semuanya secara online sahaja yang mana anda tidak perlu keluar dari rumah even ke pejabat pos pun. Sgt mudah dan jimat !!


    6. Sistem online & PENGHANTARAN yang MUDAH


    Shaklee mempunyai sistem online yang mudah di gunakan. Anda tidak perlu lagi pergi ke branch shaklee untuk mengambil produk dan kemudian ke pejabat pos untuk diposkan kepada pelanggan. Order boleh dibuat melalui sistem online Shaklee dan produk akan di hantar terus oleh Shaklee kepada pelanggan anda melalui courier. Mudah dan menjimatkan masa dan wang anda.


    7. Eksklusif SUPPORT GROUP yang sangat HEBAT


    Dengan menyertai Shaklee sebagai pengedar dibawah naungan Vitacergas, anda akan dijemput khas ke support group yang hebat untuk sama-sama membantu anda memahami produk Shaklee dan teknik & tips utk bisnes secara online.


    "INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK"

    Kongsikan:

    Saturday, April 25, 2015

    Kembali Kurus Selepas Bersalin

     
    " Selepas saja melahirkan anak pertama, tubuh Pn Zira semakin berisi, bentuk muka semakin bulat dan berat badan bertambah. Suami sudah mula menegur dan baju pula sudah mula mengetat.. Daripada saiz M ke Saiz XL. Tetapi apabila berkenalan dengan set kurus Shaklee, selepas kelahiran anak kedua..semuanya berubah.. Pn Zira yang dulu chubby kini kembali lansing dan boleh memakai saiz M semula, dan lebih mengembirakan hati Pn Zira, beliau masih menyusukan anak keduanya walaupun anaknya kini sudahpun berumur setahun. Tiada lagi istilah susu kurang seperti anak pertama beliau"
     
     


    Jeng..jeng..jeng...ramai ibu-ibu diluarsana mengahdapi masalah Chubby selepas melahirkan anak..mesti risaukan. Jadinya untuk ubati kerisauan anda. Amalkanlah Set kurusuntuk ibu menyusu seperti yang terdapat didalam gambar diatas. Khasiatnya bukan saja untuk kembali slim tetapi ia juga mampu membantu menambahkan penghasilan susu ibu. Disamping itu, Kesihatan Ibu bertambah Pulih, Kulit menjadi semakin Cantik..

    Diantara khasiat Set Kurus Bagi Menyusu ini adalah .....

    Energizing Soy Protein
    • Meningkatkan METABOLISMA badan 
    • Membantu badan MEMBAKAR LEMAK
    • Mengawal SELERA MAKAN
    • Membina OTOT & mengelakkan kulit MENGGELEBER
    • Memberi badan TENAGA & tak cepat LAPAR (Bagus minum masa bulan puasa)
    • Melicinkan kulit, mengecutkan JERAWAT, menghilangkan PARUT & JERAGAT & MENCERAHKAN kulit.

    Alfalfa
    • Membuang LEMAK dalam badan 
    • Menyingkirkan TOKSIN dari badan
    • Kaya dalam NUTRISI & mineral surih
    • Melegakan rasa kebas & SAKIT SENDI
    • Merendahkan KOLESTROL
    • Mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan
    • Menghilangkan KEPUTIHAN


    Lecithin
    • Memecahkan LEMAK dalam badan 
    • Menurunkan kadar KOLESTEROL
    Kepada kawan-kawan diluar sana yang berminat untuk mendapat SET KURUS UNTUK IBU MENYUSU INI..Jangan segan silu, anda boleh hubungi saya ditalian 0172569166.
     
        Bagi anda yang berada di Seremban, Seremban2, Bandar Sri Sendayan,Labu, Nilai,Port Dickson, Puchong, Seri kembangan dan Shah Alam. Perkhidmatan penghantaran terus kerumah anda disediakan.   
     
    Bagi yang berada di luar kawasan, penghantaran secara mengunakan pos laju juga disediakan.  
     
    Untuk mendapatkan penjimatan, adalah digalakkan untuk menjadi ahli Shaklee yang berdaftar . Boleh dapatkan produk Shaklee dengan lebih murah. Jika ingin memulakan perniagaan Shaklee tunjuk ajar akan diberikan oleh master yang berpengalaman..

     

    Kongsikan:

    Friday, April 24, 2015

    Perbualan seorang Bayi Sebelum Kelahirannya





    Adalah dikisahkan pada ketika seorang bayi akan dilahirkan ke dunia nyata:

    Bayi itu bertanya kepada Tuhan : “Para malaikat di sini mengatakan bahawa besok Engkau akan mengirimkan saya ke dunia, tetapi bagaimana cara saya hidup di sana? Saya begitu kecil dan lemah.”


    Tuhan menjawab: “Aku telah memilih satu malaikat untukmu. Dia akan menjaga dan mengasihimu dengan sepenuh hatinya.”
      Bayi bertanya lagi: “Tetapi disini, didalam syurga ini, apa yang saya lakukan hanyalah bernyanyi, bermain dan tertawa…Inikan sudah cukup bagi saya untuk berbahagia.”
        Tuhan menjawab: “Malaikat mu nanti akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia di sana”
          Bayi bertanya lagi: “Bagaimana mungkin saya dapat memahami orang-orang bercakap dengan saya sedangkan saya tidak memahami bahasa mereka?”
            Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang pernah kamu dengar. Dan dengan penuh kesabaran dan perhatian. Dia akan mengajar kepadamu cara untuk berkata-kata.”
              Bayi bertanya lagi: “Apakah yang boleh saya lakukan ketika saya ingin berbicara kepadaMu?”
                Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan mengajarkan bagaimana cara kamu berdoa dan bermunajat kepadaKu.”
                  Bayi bertanya lagi:”Saya mendengar bahawa di Bumi banyak orang jahat. Siapa yang akan melindungi saya nanti?”
                    Tuhan menjawab: “Malaikatmu lah yang akan melindungimu, walaupun mungkin jiwa dan raga terpaksa dikorbankannya.’
                      Bayi bertanya lagi: “Tapi, saya pasti akan merasa sedih kerana tidak lagi dapat melihatMu lagi.”
                        Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan menceritakan kepadamu tentang Aku dan akan mengajarkan bagaimana kamu nanti akan kembali juga kepadaKu, walaupun sesungguhnya Aku akan sentiasa disisimu.”
                          Pada saat itu, Syurga begitu tenang dan hening sehingga suara dari Bumi dapat jelas kedengaran.

                          Dan sang bayi bertanya perlahan : “Tuhan, jika saya terpaksa pergi sekarang ini, bolehkah Kamu khabarkan kepadaku nama malaikat yang Kamu maksudkan itu?”
                            Tuhan menjawab: “Kamu akan memanggil malaikatmu itu sebagai “IBU”. Maka ingatlah, sentiasa kamu berkasih sayang dengannya dan menghargai setiap pengorbanan ibu mu. Berbakti, berdoa dan cintailah dia sepanjang masa. Dialah satu-satunya harta mu yang tiada galang gantinya, dunia mahupun akhirat.”
                              Dan untuk para ibu, ingatlah kisah ini dikala kamu hilang sabar dengan karenah anak-anak mu yang sedang membesar. Sesungguh nya Syurga itu dibawah telapak kakimu.

                              Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada anda.
                               
                              Credit from: Mr google.


                              Kongsikan:

                              Wednesday, April 22, 2015

                              Impian Saya & Vision Board

                              Assalamualaikum....Dengan nama Allah yang maha Penyayang dan Pemurah..

                              Ada Yang berimpian hari ini...mesti ramaikan termasuklah saya..Kadang-kita kita asyik leka dengan aktiviti harian, sampaikan lupa apa Impian kita sebenarnya.. Kalau dulu masa kecik-kecik kita ada impian untuk mendapatkan sesuatu... tetapi bila dah dewasa, kita lupa tentang impian kita..

                              Jadinya hari ini..saya nak mengajak kawan-kawan memasang Impian Semula..Berimpian itu tak salah, yang salahnya takde impian lansung dalam hidup..sia-sia je hidupkan..Biarlah orang nak gelak ke, nak kutuk ke, nak mengata ke.. Memasang impian adalah hak kita..polis pun tak saman dan takde pulak undang-undang yang mengatakan salah untuk memasang impian... betul tak??

                              Macamana kawan-kawan sekalian berusaha untuk mencapai impian? Bagaimana kawan-kawan mempamerkan dan menceritakan  impian kepada mereka yang berada disekeliling... Nak saya tunjukan cara...

                              Saya cadangkan kawan-kawan buatlah Vision Board dan tampal ditempat yang mudah dilihat..supaya dapat diingat setiap hari. Apabila sudah diingat, senanglah berusaha untuk mencapainya..

                              Saya sendiripun sedang berusaha mencapai Impian saya...Doakan saya BERJAYA mencapai Impian saya

                              ....Inilah vision board saya....Dan saya sedang berusaha untuk mencapai impian saya dan PASTI dan YAKIN saya boleh mencapainya pada masa yang ditetapkan...

                              Kongsikan:

                              Tuesday, April 21, 2015

                              Pujaan Ramai - ESP Shaklee

                              ESP SHAKLEE - ramai pemintanya.. nak tahu sebab apa.. sebab khasiatnya.. disebabkan itulah ESP ini menjadi pujaan ramai penguna-penguna tegar Shaklee.
                               
                              PAda yang baru nak berkenalan dengan ESP ini. Meh sini saya ceritakan...
                               
                              Ianya merupakan minuman soya yang rendah lemak dan Berkhasiat. Ianya mengandungi Non GMO ataupun secara bahasa yang lebih mudah difahami "bukan organisma yang diubah secara genetik". Merupakan sumber protein yang lengkap buat anda sessi keluarga. Sangat sesuai dihidangkan ketika bersarapan atau pun bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan. Bolehlah mengambil ESP ini sebelum makan tengahari bagi mengurangkan pengambilan nasi.
                               
                              DAn yang paling Best tentang ESP ini.....mengandungi 9 asid Amino yang penting untuk tubuh badan dimana Asid Amino tersebut tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan.
                              Lain-lain info Tentang ESP ini yang membuat ia menjadi KEGEMARAN RAMAI adalah....
                               
                              Berfungsi membantu memperbaiki & membina semula tisu-tisu badan kita yang termusnah akibat pencemaran dan kecederaan semasa kemalangan.
                               
                              Bagus untuk Jantung anda kerana ianya mengandungi 14 gram protein didalam setiap hidangan. Maka, dengan pengambilan ESP, membuatkan jantung anda terpelihara
                               
                              Membantu menyokong kesihatan Tulang yang kuat
                               
                              Memperbanyakkan susu ibu, membuatkan penghasilan susu badan meingkat dan membekalkan tenaga kepada ibu-ibu yang baru saja bersalin.
                               
                              Sangat- sangat dicadangkan bagi mereka yang menghidap kencing manis kerana ESP ini mengandungi Glycemic Index yang rendah, ianya membantu mengekaljan paras gula di dalam darah
                               
                              dan yang BEST Tentang ESP ini... ia selamat diminum dan boleh diminum tanpa was-was kerana tidak mengandungi Kolestrol & Laktosa. 
                               
                              Pengunaannya...1 Canister boleh tahan sehingga 2 bulan... Cara bancuhannya, boleh dminum dengan bancuhan perbagai jenis air, jus buah-buahan KECUALI minuman berkafein dan juga alcohol....
                              Dan Boleh juga dibuat sebagai Masker untuk mendapatkan kulit putih,licin,halus & Gebu...
                              Harga semestinya mampu milik..
                               
                              Kepada kawan-kawan diluar sana yang berminat untuk mendapat ESP buat KEcantikan & Kesihatan diri
                               
                               ..Jangan segan silu, anda boleh hubungi saya ditalian 0172569166.
                               
                              Bagi anda yang berada di Seremban, Seremban2, Bandar Sri Sendayan,Labu, Nilai,Port Dickson, Puchong, Seri kembangan dan Shah Alam. Perkhidmatan penghantaran terus kerumah anda disediakan.
                               
                               Bagi yang berada di luar kawasan, penghantaran secara mengunakan pos laju juga disediakan.
                               
                              Untuk mendapatkan penjimatan, adalah digalakkan untuk menjadi ahli Shaklee yang berdaftar . Boleh dapatkan produk Shaklee dengan lebih murah. Jika ingin memulakan perniagaan Shaklee tunjuk ajar akan diberikan oleh master yang berpengalaman..

                               
                              Kongsikan:

                              Sunday, April 19, 2015

                              Merawat Penyakit LUPA....

                              Tahukah anda, setiap tahun otak manusia kehilangan 1 gram setiap tahun, maka makin banyak umur, makin ringanlah otak kita...sebab itu kadngkala kita tidak terlepas daripada penyakit Lupa...

                              Sememangnya tak dapat lari daripada penyakit LUPA nie.. Dah jadi tabiat dibuatnya. Bukannya sengaja tetapi apabila penyakit lupa nie menyerang.. boleh kelam-kabut jadinya.. Apa yang dirancang, terpaksalah ditangguhkan buat sementara waktu..

                              Kebiasaanya ayat-ayat yang biasa kita gunakan apabila penyakit lupa ini menyerang

                              "Alamak, lupalah nak ambil barang tadi.."
                              "kat mana ye aku letak barang tadi, rasanya kat sini"
                              "Siapa ye nama awak? Saya lupalah"
                              ataupun ada lagi ayat yang canggih yang anda keluarkan ketika menghadapi masalah lupa ini...

                              Ingin mengatasi masalah Lupa anda... Saya Sarankan amalkanlah Lechitin kerana ia mengandungi KOLINA yang  yang iaitu sejenis bahan yang diperlukan oleh OTAK & MEMORI.. Telanlah 3 biji sehari bagi merawat penyakit lupa...

                              Ingatan Kembali pulih selepas anda mengamalkkannya...

                              Jangan Biarkan ingatan anda terus dijajah dengan Penyakit LUPA...Atasilah dengan pengambilan LECHITIN setiap hari.. Harga pun berbaloi serta mampu milik.. Sebotol ada 180 biji..Sangat-sangat sesuai untuk warga emas, pelajar-pelajar university, pelajar sekolah. semua golongan dewasa lelaki dan wanita...

                              inilah  rupa LECHITIN yang bakal menjadi milik anda...



                              PROMOSI APRIL 2015
                               
                               BELI 6 BOTOL LECHITIN PERCUMA 1 BOTOL @ BELI 2, DISKAUN SEBANYAK 5%

                               "semestinya membeli dengan harga promosi lebih berbaloi-baloi dan mendapatan penjimatan berganda-ganda, ianya makanan kesihatan yang boleh dikongsi bersama rakan-rakan, saudara mara, sahabat handai dan semua yang berhampiran anda"
                               
                              Dimana untuk untuk mendapatkan LECHITIN Shaklee ini.. Saya sedia membantu anda. Bagi anda yang berada di Seremban, Seremban2, Bandar Sri Sendayan,Labu, Nilai,Port Dickson, Puchong, Seri kembangan dan Shah Alam. Perkhidmatan penghantaran terus kerumah anda disediakan. 

                              Bagi yang berada di luar kawasan, penghantaran secara mengunakan pos laju juga disediakan. Untuk mendapatkan penjimatan, adalah digalakkan untuk menjadi ahli Shaklee yang berdaftar .
                              Boleh dapatkan produk Shaklee dengan lebih murah. Jika ingin memulakan perniagaan Shaklee tunjuk ajar akan diberikan oleh master yang berpengalaman.. 

                              Kongsikan:

                              Friday, April 17, 2015

                              Cara untuk Memperolehi Pendapatan Sampingan

                              Ini bukannya skim cepat kaya.. Ini semuanya bergantung kepada usaha anda. Jika anda berusaha, anda akan menikmati hasilnya.. Jika tidak, semuanya akan menjadi sia-sia.. Ingin mendapatkan pendapatan sampingan.. Usah risau, teruskan pembacaan anda dan fikirkanlah sesuatu yang bermakna buat diri anda dan keluarga...

                              Saya sedang mencari 10 orang yang benar- benar memerlukan pendapatan sampingan serta mereka yang teringin sangat- sangat mengubah taraf kehidupan mereka kepada yang lebih baik. Anda sudah pun mempunyai niat yang baik untuk menambahkan pendapatan dan mengubah taraf hidup keluarga. Dan inilah masanya untuk anda bertindak.

                              Dengan hormatnya, saya ingin mengajak anda untuk mendaftar bersama saya sebagai ahli Shaklee dan menjalankan bisnes Shaklee ini sehingga Berjaya dan mendapat pendapatan bulanan sehingga 6 angka sebulan. Tiada yang mustahil sekiranya anda rajin berusaha,berusaha dan berusaha dan Allah swt jua penentu segalanya..

                              Hasrat saya adalah membawa anda BERJAYA bersama-sama saya di PUNCAK KEJAYAAN.


                              KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE BERSAMA SAYA....


                              1) Anda kana diberikan tips-tips perniagaan
                              2) Anda tidak perlu membuat pinjaman bank untuk keluarkan modal. Cuma RM80 sebagai pendaftaran ahli seumur hidup dan anda akan diajar cara-cara membuat bisnes secara online atau offline
                              3) Bimbingan berterusan daripada Mentor-Mentor yang telah Berjaya
                              4) Tidak perlu keluar rumah
                              5) Tiada paksaaan untuk anda untuk membuat bisnes, Sekiranya anda bersungguh-sungguh untuk membuat bisnes. Dorongan, Galakan & tunjuk ajar akan diberikan secara PERCUMA..

                              Saya cuma membantu anda mendapatkan pendapatan sampingan dan mengubah taraf kehidupan anda. Peluang terbentang luas dan usaha ditangan anda.. Benarkan, saya membantu anda...

                              Sekiranya anda berminat menjadi ahli Shaklee, cuma perlu whatsapp / sms saya di talian 017-256 9166. Dan Pendaftaran anda akan diproses dan anda juga anda dijemput ke group Tertutup kami di Facebook..

                              Bertindak sekarang.. Jangan biarkan impian anda terbengkalai begitu sahaja........

                              Pandanglah kedalam mata kepada insan-insan kesayangan anda yang benar-benar berharap kejayaan daripada anda tetapi anda masih tidak mahu bertindak...


                              Kongsikan:

                              Tentang Saya

                              Tentang Saya
                              Kesihatan & Blogging Minat Saya. Berniat membantu anda supaya memperolehi kesihatan yang baik bersama Shaklee

                              Popular Posts

                              Categories

                              Contact Us

                              Name

                              Email *

                              Message *

                              Total Pageviews