Follow Us @soratemplates

Wednesday, April 22, 2015

Impian Saya & Vision Board

Assalamualaikum....Dengan nama Allah yang maha Penyayang dan Pemurah..

Ada Yang berimpian hari ini...mesti ramaikan termasuklah saya..Kadang-kita kita asyik leka dengan aktiviti harian, sampaikan lupa apa Impian kita sebenarnya.. Kalau dulu masa kecik-kecik kita ada impian untuk mendapatkan sesuatu... tetapi bila dah dewasa, kita lupa tentang impian kita..

Jadinya hari ini..saya nak mengajak kawan-kawan memasang Impian Semula..Berimpian itu tak salah, yang salahnya takde impian lansung dalam hidup..sia-sia je hidupkan..Biarlah orang nak gelak ke, nak kutuk ke, nak mengata ke.. Memasang impian adalah hak kita..polis pun tak saman dan takde pulak undang-undang yang mengatakan salah untuk memasang impian... betul tak??

Macamana kawan-kawan sekalian berusaha untuk mencapai impian? Bagaimana kawan-kawan mempamerkan dan menceritakan  impian kepada mereka yang berada disekeliling... Nak saya tunjukan cara...

Saya cadangkan kawan-kawan buatlah Vision Board dan tampal ditempat yang mudah dilihat..supaya dapat diingat setiap hari. Apabila sudah diingat, senanglah berusaha untuk mencapainya..

Saya sendiripun sedang berusaha mencapai Impian saya...Doakan saya BERJAYA mencapai Impian saya

....Inilah vision board saya....Dan saya sedang berusaha untuk mencapai impian saya dan PASTI dan YAKIN saya boleh mencapainya pada masa yang ditetapkan...

No comments:

Post a comment