Wednesday, May 20, 2015

Set Pelajar Pintar & Cergas - Menjadi pelajar Cemerlang

Vitamin Shaklee ini sememangnya sesuai untuk semua golongan daripada dewasa sehinggalah bayi. Tak kira jantina samada lelaki ataupun perempuan. Begitu juga untuk golongan pelajar.

Dan hari ini saya bawakan set khas buat adik-adik diluar sana yang masih belajar di sekolah rendah, Sekolah menengah ataupun masih menuntut ilmu di Institusi Pengajian Tinggi. Ini dia saya namakan SET PELAJAR PINTAR & CERGAS...Sememangnya menjadi pelajar bukannya satu tanggungjawab yang mudah. Saya sendiri pernah lalui zaman-zaman bersengkang mata menatap buku, menyiapkan assignment, Pergi ke kelas seharian tanpa henti. Dan sememangnya semua itu memenatkan dan memerlukan kudrat tenaga yang berpanjangan.

Dan juga kadangkala ia menyebabkan STRESS. Tetapi disebabkan tanggungjawab terhadap diri sendiri dan HARAPAN IBU & AYAH, semua itu kita laluinya dengan tabah... Betul TAk?

Lebih-lebih bila degree saya ambil secara part time, pagi saya pergi ke office untuk bekerja dan selepas waktu kerja, saya terus ke kuliah.. Mengantuk, Letih, Lemah, Lesu semestinya menyerang ketika itu.. Perasaan ketika itu.. Cabaran yang dilalui ketika itu.. Hanya Allah saja yang tahu..

Tetapi pada masa itu saya belum lagi berkenalan dengan Shaklee. Jika tidak pasti Tiada masalah STRESS, Letih, LEmah, LEsu dan hilang fokus dalam pelajaran. Pasti saya akan keputusan yang Gempak &  DEan List setiap semester.. hihihihi :)

Jadinya kepada adik-adik yang sedang menuntut ilmu.. saya sarankan amalkanlah pengambilan supplement lebih-lebih daripada Shaklee ini. Supaya tidak menghadapi masalah LEmah, Longlai, LEsu, STRESS dan Tidak Fokus semasa dalam Pembelajaran... dan hasilnya mendapat keputusan yang Cemerlang dan membanggakan Ibu dan AYaH..

HArapan mereka Jangan Dimusnahkan.. Merekalah yang bersusah payah mencari nafkah untuk melihat kita BERJAYA di dunia & Akhirat.

Diakhir coretan, Saya doakan adik-adik yang sedang menuntut ilmu diluar sana Berjaya mendapat keputusan yang cemerlang.

Kongsikan:

0 comments :

Post a Comment

Tentang Saya

Tentang Saya
Kesihatan & Blogging Minat Saya. Berniat membantu anda supaya memperolehi kesihatan yang baik bersama Shaklee

Popular Posts

Blog Archive

Categories

Contact Us

Name

Email *

Message *

Total Pageviews