Sunday, May 31, 2015

Tekanan Darah Tinggi Semasa Hamil


Pn Liza, sebelum disahkan hamil tiada masalah tekanan darah, tetapi sejak kandungannya berusia 3 bulan, doktor mengesahkan beliau menpunyai tekanan darah tinggi..
Risau dengan tekanan darah tinggi semasa hamil.
Letih asyik berulang alik ke klinik untuk membuat pemeriksaan kesihatan dihospital .
 Jemu makan ubat yang dibekalkan oleh doktor.
 Sebagai alternatifnya, Pn Liza mengamalkan Omega Guard & Ostematrix daripada Shaklee..Berkat Usaha Pn Liza yang tanpa jemu Dengan Izin Allah.. Tekanan darahnya kembali pulih seperti sedia kala....
 
Sememangnya tekanan darah tinggi kadangkala merisaukan ibu-ibu yang hamil. Ianya bukan saja memberi kesan kepada ibu, namum jika dibiarkan ianya boleh memberi kesan kepada bayi yang berada di dalam kandungan. Jom kita baca serba sedikit tentang info mengenai Tekanan Darah Tinggi ketika hamil..
 
 Tekanan darah tinggi bagi ibu yang tidak mengandung ialah 140 ke 90. Manakala tekanan darah normal bagi ibu yang mengandung adalah 110 ke 70 atau 120 ke 80. Sekiranya melebihi 140 ia boleh dikategorikan sebagai tekanan darah tinggi semasa hamil.
 
Risiko yang bakal dihadapi sekiranya  masalah darah tinggi dibiarkan berlarutan tanpa pengawasan doctor seperti.....
 
  • Perkembangan bayi akan menjadi perlahan kerana kurangnya nutrisi dan oksigen sampai kepada bayi di dalam kandungan. Ini disebabkan kurangnya aliran darah ke placenta.
 
  • Menyebabkan kelahiran pramatang sekaligus memyebabkan kos yang tinggi kerana memerlukan penjagaan yang rapi daripada doktor
 
  • memberikan kesan yang negetif kepada ibu seperti kerosakan organ dalaman seperti buah pinggang, hati dan otak. Bimbang juga si ibu boleh terkena sawan ataupun eclampsia..
 
Sekiranya masalah darah tinggi semasa hamil membelenggu anda..Usah biarkan ambillah langkah yang sewajarnya bagi menjaga kesihatan anda dan bayi di dalam kandungan...
 
Sebagai rawatan alternative kepada ibu-ibu hamil yang menghidap Darah tinggi... Saya syorkan pengambilan Omega Guard dan Ostematrix bagi membantu anda.

 
Khasiat yang terkandung di dalam OMEGA GUARD..
 
-ianya menentang tekanan darah tinggi, melancarkan perjalanan darah dan membantu peredaran darah menjadi lancer.
-merendahkan kolestrol
-membakar lemak, mengawal obesiti
-mengurangkan penyakit jantung
 
Khasiat yang terkandung di dalam OSTEMATRIX..
 
-membantu meringankan stress
-mengimbangi tekanan darah
-mengalakkan tidur lena
-memelihara denyutan jantung.

Bagi kawan- kawan yang ingin mendapatkan Omega Guard & Ostematrix Shaklee ini bolehlah Call/Sms/Whatsapp saya di talian 0172569166.
 
Saya sedia membantu anda. Bagi anda yang berada di Seremban, Seremban2, Bandar Sri Sendayan,Labu, Nilai,Port Dickson, Puchong, Seri kembangan dan Shah Alam. Perkhidmatan penghantaran terus kerumah anda disediakan.
 
  Bagi yang berada di luar kawasan, penghantaran secara mengunakan pos laju juga disediakan.
 
Untuk mendapatkan penjimatan, adalah digalakkan untuk menjadi ahli Shaklee yang berdaftar menjadi ahli Shaklee yang Sah. Boleh dapatkan produk Shaklee dengan lebih murah. Jika ingin memulakan perniagaan Shaklee tunjuk ajar akan diberikan oleh master yang berpengalaman.


 
Kongsikan:

0 comments :

Post a Comment

Tentang Saya

Tentang Saya
Kesihatan & Blogging Minat Saya. Berniat membantu anda supaya memperolehi kesihatan yang baik bersama Shaklee

Popular Posts

Blog Archive

Categories

Contact Us

Name

Email *

Message *

Total Pageviews