Thursday, June 04, 2015

Cara mudah mengecilkan tangan

Pasti ramai pembaca diluar sana mementingkan bentuk badankan.?

Lebih-lebih lagi zaman yang serba moden ini, bukan wanita saja yang mementingkan bentuk badan. Kaum lelaki pun tidak mahu ketinggalan. Malah kadangkala terdapat segelintir kaum lelaki lebih-lebih lagi mementingkan penampilan dan bentuk badan daripada wanita..

Pendek kata siapa yang tidak risau tentang lemak-lemak yang berlebihan dimana-mana anggota badan..terutama sekali dibahagian lengan.. Kadangkala ianya menjejaskan penampilan...

Pernah tengok tak bagaimana dengan keadaan lengan kita..Jom tengok lengan anda sekarang... adakah ia bersesuaian dengan bentuk badan ataupun kelihatan mengeleber.. Jika lengan digoyang ianya berayun dan mengeleber, itu menunjukan kita perlulah melakukan sesuatu.. Takkan nak simpan lemak dibahagian bahawah lengan tuh....

Diantara senaman dan makanan yang sesuai untuk mengecilkan lengan atau menghapuskan lemak dibawah lengan adalah:

Senaman...

1) Angkat Berat

 Amalkan sekurang-kurangnya 3 kali seminggu. Cara mudah dan jimat adalah mengangkat tin atau botol yang berisi air. Ianya boleh dilakukan dirumah semasa anda menonton tv ataupun dimasa-masa yang sesuai buat anda.. Tetapi jika mempunyai bajet, anda boleh mendapatkan peralatan yang sesuai di kedai yang menjual peralatan senaman yang berhampiran.

2) Boxing 

 Menumbuk 'Punching Box' juga boleh membantu anda mendapat kesimbangan badan dan lengan yang cantik.. Amalkanlah lebih 3 kali seminggu untuk mendapatkan lengan yang menarik.

3) Aerobik

Dengan mengunakan latihan Kincir angin. CAranya angkat kedua belah tangan anda seperti kedudukan kincir angin dan tangan kanan cubalah mencapai hadapan kaki kiri dan bangun semula. Ulang semula pegerakan anda dengan berselang seli.

4) Push-up

Senaman yang paling mudah dan boleh dilakukan dirumah. Dengan melakukan push up ia boleh membantu anda mendapat lengan yang diidamkan dan membentuk lengan anda sekaligus mengurangkan tisu-tisu lemak dibawah lengan... Rajin amalkannya semestinya lengan anda cantik tanpa mengeleber...

Apabila ingin mendapatkan lengan yang cantik, foktor pemakanan pun perlulah diambil kira...

Anda perlulah utamakan makanan seperti sayur-sayuran,buahan, daging, kekacang dan bijirin. JAdikan pilihan utama makanan yang rendah Karbohidrat dan makanan yang berasakan tenusu.

Lebihkan meminum air kerana ia mampu mengeluarkan toksin di dalam badan. minum lebih air adalah lebih baik. sekurang-kurangya 8 gelas sehari.

Dari segi makanan tambahan pula

..Amalkanlah pengambilan Cinch Shaklee yang semestinya membantu untuk anda mendapatkan Lengan dan berat badan yang diidam-idamkan selama ini..Diantara keistemewaan Cinch Shaklee ini adalah seperti berikut:

Cinch Shaklee ini adalah sumber protin. Ianya diperlukan untuk membantu meningkatkan kadar metabolima tubug, mengawla nafsu makan dan memelihara otot daripada bebas lemak. Terdapat kajian yang dijalankna Protein mampu membakar lemak sehingga 35%..

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa santapan manis

  • Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protin eksklusif diperkaya dengan asid amino leusina

  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot

  • Terdapat 24 gram protin dalam setiap sajian

  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian

  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga

  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting

  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan

  • Soya bukan GMO..

Sekian, untuk kali ini...................
Kongsikan:

0 comments :

Post a Comment

Tentang Saya

Tentang Saya
Kesihatan & Blogging Minat Saya. Berniat membantu anda supaya memperolehi kesihatan yang baik bersama Shaklee

Popular Posts

Categories

Contact Us

Name

Email *

Message *

Total Pageviews