Friday, June 05, 2015

Jenis-jenis Jerawat

Bila kulit mula bermasalah, mulalah hati ini mula menjadi gundah gulana.. Masalah Jerawat timbul di sana sini, sedikit sebanyak menjejaskan penampilan diri. Lebih- lebih lagi  jika jerawat yang timbul itu ala-ala jerawat batu yang bernanah.. Memang geram melihatnya, jika diikutkan hari dan perasaan geram yang melanda, Ingin saja dipicit mengunakan kuku...Opps sebelum di picit mengunakan kuku..Lebih baik piker banyak kali terlebih dahulu, bimbang nanti meninggalkan parut yang hodoh dimuka...
 
Ingin kenal pasti jerawat apakah yang anda miliki, Jom kita kenali Jenis- Jenis jerawat yang biasa dialami adalah oleh kulit...........
 
1) Jerawat Papula - merupakan sejenis radang kulit yang berbentuk benjolan-benjolan lembut yang berwarna kemerah-merahan
 
2) Jerawat Pustules - Kelihatan seperti radang kulit yang berbintik merah serta bernanah putih atau kuning. Jika dipicit ia akan meninggalkan kesan pada kulit iaitu parut.
 
3) Blackheads - Ianya disebabkan oleh pigmen kulit- melanin yang disebabkan kulit bertindak balas dengan oksigen diudara. Selain itu, punca utama blackheads terjadi disebabkan pori-pori yang berminyak tersumbat berserta bacteria dan sel-sel kulit yang mati.
 
4) Whiteheads - Terbentik kerana pori-pori tersumnat berserta minyak,bakteria dan sel-sel kulit mati. Kelihatan seperti benjolan putih dikulit anda.
 
5) Nodul - merupakan jerawat yang kronik, jika tidak diatasi dengan cara yang betul akan meninggalkan parut berlubang dan luka pada permukaan kulit. Jerawat ini berbentuk benjolan keras dibawah permukaan kulit dan amat menyakitkan.
Nodul ( akne kronik )
 
Bagi mengatasi masalah jerawat yang timbul tanpa segan silu dimuka, hendaklah kita mengamalkan pemakanan yang seimbang berserta pengambilan makanan tambahan seperti Vitamin A,C dan E bagi mendapatkan kulit yang sihat.
 
Kesihatan kulit perlu diambil kira kerana ia merupakan organ yang banyak terdedah kepada persekitaran sekeliling. Ianya juga merupakan organ yang paling besar dan mampu melindungi otot dan organ manusia.
 
Ingin dapatkan supplement yang bersesuaian dengan kulit anda...Pilihlah set cantik daripada Shaklee.Dibawakan khas untuk mereka yang ingin tampil cntik,berseri dan menawan sepanjang masa...
 
 
Promosi JUNE 2015...Vitamin E & Vitamin C.. Beli 2 Diskaun 5% @ Beli 6 Botol PERCUMA 1..Tawaran terhad sehingga Berakhirnya bulan JUNE 2015
 
Bagi kawan- kawan yang ingin mendapatkan Set Cantik Shaklee ini bolehlah Call/Sms/Whatsapp saya di talian 0172569166. Saya sedia membantu anda. Bagi anda yang berada di Seremban, Seremban2, Bandar Sri Sendayan,Labu, Nilai,Port Dickson, Puchong, Seri kembangan dan Shah Alam. Perkhidmatan penghantaran terus kerumah anda disediakan. 
 
Bagi yang berada di luar kawasan, penghantaran secara mengunakan pos laju juga disediakan.  
 
Untuk mendapatkan penjimatan, adalah digalakkan untuk menjadi ahli Shaklee yang berdaftar menjadi ahli Shaklee yang Sah. Boleh dapatkan produk Shaklee dengan lebih murah. Jika ingin memulakan perniagaan Shaklee tunjuk ajar akan diberikan oleh master yang berpengalaman.

 
Kongsikan:

0 comments :

Post a Comment

Tentang Saya

Tentang Saya
Kesihatan & Blogging Minat Saya. Berniat membantu anda supaya memperolehi kesihatan yang baik bersama Shaklee

Popular Posts

Categories

Contact Us

Name

Email *

Message *

Total Pageviews