Kebaikan Menyusukan Bayi..SET MENYUSU SHAKLEE

BY icetanggo IN , , , No comments

Selalunya kita bercerita tentang khasiat susu ibu kepada bayi. Hari ini terpanggil untuk berkongsi khasiat menyusukan bayi.  Sama ada sedar atau tidak, menyusukan bayi mempunyai banyak khasiatnya kepada ibu. Dan saya amat berharap supaya nanti dapat menyusukan adik Sufiya yang bakal lahir ini lebih lama daripada Sufiya, semoga dipermudahkan hendaknya...
 
Jom kita tengok khasiat yang bakal si ibu perolehi jika menyusukan bayi
 
1) Dapat Mengecutkan Rahim -
 
Terdapat hormone Oksotosin yang terdapat di dalam susu ibu, yang mana dapat membantu mengecutkan Rahim. Di dalam masa yang ibu yang menyusukan bayi juga lebih mudah mendapat bentuk badan yang asal. sememangnya merugikan jika tidak menyusukan bayi kerana inilah pengalaman yang bernilai dan berharga bagi seorang ibu.
 
2) Menyingkir Mekonium
 
Menurut pembacaan saya, di dalam usus bayi yang baru lahir terdapat beberapa jenis bahan yang dikenali sebagai Mekonium.Ianya mampu membahayakan bayi jika bahan Mekonium tersebut tidak keluar daripada usus bayi. Oleh sebab itu dengan memberikan susu ibu secara kerap ia mampu menyingkirkan bahan tersebut kerana di dalam susu ibu terdapat Kolostrum yang sangat berkhasiat dan bermanafaat pada bayi anda..
bayi.
 
3) Bertindak sebagai Penenang kepada bayi
 
Apabila menyusukan bayi anda ia akan merapatkan lagi hubungan si anak dan ibu. Sekaligus, ia mampu menenangkan bayi anda yang meragam. Disebabkan itu adalah digalakkan menyusukan bayi anda kerana ianya mampu mententeramkan emosi bayi anda dan sekaligus merapatkan hubungan antara ibu dan anak.
 
Inilah serba sedikit info mengenai kebaikan menyusukan bayi buat bacaan saya dan penguna diluar sana. Adalah diharap ianya memberikan sedikit info dan input yang berguna kepada ibu-ibu ataupun bakal ibu-ibu diluar sana..
 
Bagi yang mahu meneruskan penyusuan secara eksklusif untuk bayi anda, teruskan niat murni anda. sememangnya saya juga mempunyai niat yang sama seperti anda. Tetapi jangan diabaikan pengambilan supplement disepanjang Penyusuan Ekslusif anda supaya ianya mampu membantu tubuh badan anda sentiasa cergas dan aktif. BAyi anda pula akan mendapat nutrisi yang berkhasiat bagi tumbesaran yang seimbang..
 
Diantara set penyusuan yang dicadangkan adalah seperti gambar dibawah.. anda boleh piliih yang mana bersesuaian.. dan ianya juga bergantung pada bajet anda..
 
Usah risau atau pening kepala Sekiranya bajet anda terhad anda masih mampu memilikinya demi untuk mendapatkan khasiat dan nutrisi serta kebaikan khasiatnyaBagi kawan- kawan yang ingin mendapatkan Set Penyusuan Shaklee ini.Bolehlah Call/Sms/Whatsapp saya di talian 0172569166.
 
Saya sedia membantu anda. Bagi anda yang berada di Seremban, Seremban2, Bandar Sri Sendayan,Labu, Nilai,Port Dickson, Puchong, Seri kembangan dan Shah Alam. Perkhidmatan penghantaran terus kerumah anda disediakan.
 
Bagi yang berada di luar kawasan, penghantaran secara mengunakan pos laju juga disediakan. Untuk mendapatkan penjimatan, adalah digalakkan untuk menjadi ahli Shaklee yang berdaftar dan sekaligus mendapat membeli dengan harga yang lebih murah dan menguntungkan...
 

0 Comments:

Post a Comment