Rawat Denggi Bersama Shaklee

BY icetanggo IN , , , , No comments

Demam Denggi  penyakit yang biasa kita dengari. Berpunca daripada seekor nyamuk, boleh membawa kepada demam yang berlarutan dan jika dibiarkan ia boleh menjadi punca kepada kematian. Ianya boleh menyerang golongan dewasa ataupun kanak-kanak tanpa mengira peringkat umur, bangsa dan agama.
 
Menurut statistic pada tahun 2013, kes Demam Denggi ini meningkat setiap tahun. Sepanjang tahun 2013 sahaja sebanyak 43,346 kes dilaporkan berbanding pada tahun 2012, hanya sebanyak 21,900 kes sahaja yang dilaporkan. Nampak tak, peningkatan drastic bilangan pesakit yang menghidap Demam denggi ini.
 Jika kita tidak membenteras penyakit ini secara berleluasa, berkemungkinan besar satu hari nanti setiap ahli keluarga kita akan menghidapnya. Disebabkan itu, sebgai langkah berjaga-jaga. Marilah kita amalkan cara hidup sihat dan persekitaran yang bersih. Kita buangkan segala takungan air yang menjadi punca nyamuk membiak, Kita bersihkan persekitaran rumah dan tempat tinggal kita, supaya nyamuk tidak mampu untuk singgah dan beranak pinak. Tidak ketinggalan, jadikan gotong royong sebagai aktiviti mingguan atau bulanan kepada keluarga kita. Apabila persekitaran bersih dan Selamat, barulah penyakit susah nak singgah.
Tetapi sekiranya, masih lagi diantara ahli keluarga kita yang menghidap Demam denggi secara tiba-tiba. Ataupun jiran tetangga yang bersebelahan rumah kita, ataupun saudara mara yang hamper dengan kita. Amatlah disarankan mencuba set Denggi Shaklee ini. Set Denggi Shaklee terdiri daripada Performance Drink, Nutriferon dan juga Vitamin C Sustained Released (bagi golongan dewasa) atau Chewable Vitamin C (bagi kanak-kanak)
Apa khasiat yang terkandung di dalam Set Denggi Shaklee ini….Jom kita intai-intai bersama..
Performance Drink
Merupakan minuman ahli sukan yang berkhasiat. Ianya mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna  dan mampu mencegah dehydration. Sekaligus memberikan tenaga kepada pesakit.
Minuman isotonic yang selamat diminum tanpa kesan sampingan - membantu menjaga kestabilan bendalir di dalam tubuh supaya tidak kekeringan.
 Terdapat formula karbohidrat unik iaitu opticarb yang mana ianya berfungsi membekalkan tenaga secara serta merta. Opticarb merupakan rangkaian korbohidrat yang memberikan tenaga secara berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam Darah
 
Minuman berkhasiat  juga ini sangat-sangat sesuai buat ibu menyusu & mengandung semasa berpuasa dan juga anak-anak yang kerap demam kerana ia mampu mencegah dehydration.
 
 
Nutriferon
 
Ianya terhasil daripada estrak tumbuhan yang terdiri daripada biji labu, bunga sumflower, honeysuckle Jepun dan biji Plantago. Hasil daripada exstrak tumbuhan berkhasiat ini, ia mempunyai kebolehan untuk mendorong pengeluaran interferon tubuh secara semulajadi dan membantu badan untuk menghasilkan signal semulajadi untuk melawan virus.

Diantara Manafaat Nutriferon adalah seperti berikut:
 
Mampu mengukuhkan system imuniti badan dalam masa tiga hari
Mampu melawan kanser dan tumor
Melindungi tubuh daripada jangkitan Influenza
Melambatkan Penuaan
Mengurangkan stress dan megelakan kelesuan
 Vit-C Sustained Release  / Chewable Vitamin C
 
 Vitamin C ini mengandungi 7.5 hidangan buah oren termasuk kulitnya. Ianya kaya dengan khasiat untuk tubuh badan dengan menentang infeksi bakteria dan radikal bebas. Sekaligus ianya juga mampu meningkatkan sistem imun badan.
 
Di dalam masa yang sama ia mampu membina sel darah merah yang sihat serta membantu sel darah putih untuk menentang bakteria dan kuman yang mampu mendatangkan penyakit.
 
 Jika anda berminat untuk mendapatkan Set Denggi Shaklee ini, Usahlah segan silu menghubungi saya di talian 0172569166, COD PERCUMA disekitar Puchong, Putra Height, Shah Alam, Bandar Sri Sendayan, ,Seremban Seremban 2, Bandar Enstek dan Nilai. Penghantaran secara pos ke seluruh Malaysia juga disediakan.
 
Untuk mendapatkan penjimatan yang lebih sebanyak 20% - 35%, adalah disarankan untuk anda mendaftar sebagai Ahli Sah Shaklee. Diantara kebaikan yang bakal anda perolehi adalah dapat membeli vitamin Shaklee dengan harga yang lebih murah. Disamping itu, Sekiranya anda berminat untuk menjalankan perniagaan sendiri dengan produk Shaklee segala tunjuk ajar juga akan disediakan. Sekaligus anda mampu menjana pendapatan tambahan dan mendalami ilmu tentang kesihatan bersama Shaklee..
 
Sememangnya berbaloi-baloi….

0 Comments:

Post a Comment