Tahniah! Anda Berjaya Kurus

BY icetanggo IN , No comments


Seronoknya apabila berjaya menurunkan berat badan. Berbunga-bunga hati rasanya dipuji apabila nampak kelihatan kurus. Setelah penat berdiet dan mengharungi melawan selera makan dan hasilnya berat idaman menjadi milik kita. Tahniah, anda berjaya kurus.....

Persoalannya, macamana kita nak tahu samaada diet kita berjaya atau tidak. Entah-entah pujian kawan-kawan selama ini hanya ingin mengambil hati kita, supaya kita tidak kecewa. Jangan risau, terdapat cara bagaimana untuk mengetahui samada anda telah berjaya kurus atau tidak.

Jom tengok senarai dibawah:

Tahniah! Anda Berjaya Kurus sekiranya

Lingkaran Pinggang anda mengecil

Apabila berat badan turun, semestinya lingakaran pinggang juga akan mengecil. Saiz pinggang akan berkurangan. Contohnya :  jika sebelumnya anda memakai seluar yang bersaiz 35cm dan setelah mengamalkan diet yang teratur saiz pinggang anda mengecil sehingga ke 28cm. Itulah tandanya anda berjaya kurus..

Tahniah! Anda Berjaya Kurus sekiranya

Apabila badan terasa lebih segar dan ringan
 
 Apabila badan anda terasa lebih segar dan ringan. Sekaligus memberikan anda semangat untuk meneruskan aktiviti harian. Ianya juga menjadikan anda lebih bersemangat dan rajin di dalam melaksanakan tugas. Apabila badan anada berasa segar dan ringan, ini menunjukan bahawa diet anda berjaya dan nutrisi yang diperlukan oleh badan anda mencukupi.
 
Tahniah! Anda Berjaya Kurus sekiranya

Diakui oleh Kawan-kawan dan mereka yang disekeliling anda

Wah, dah Nampak kurus sekarang nih!!! Cantiklah, awak semakin kurus dan menawan!!

Ramai yang memuji yang anda kelihatan kurus. Nampak perubahan yang ketara tentang berat badan anda. Pujian bukan bukan daripada seorang dua tetapi ramai yang mengakuinya. Jadinya, ia menunjukan bahawa anda berjaya untuk kurus bersama diet yang diamalkan.. Tahniah..
 
Sekiranya tiga senarai diatas, Syabas dan tahniah anda berjaya Kurus dan teruskan displin diet anda..

Kesimpulannya, walaupun anda telah berjaya untuk kurus, Jangan lupa kawal pemakanan dan jaga kesihatan. Jangan biarkan berat badan anda naik semula. Ingatlah betapa gigihnya anda berusaha sehingga ke tahap ini. Perjalanan yang memerlukan pengorbanan. Maka, hargailah ia sebaiknya..
 
 
 
 
 
 

0 Comments:

Post a Comment