Monday, November 16, 2015

Tips untuk Sihat & Ceria

 
Badan sihat, wajah ceria. Senyuman terukir diwajah. Semestinya mengembirakan. Sejuk mata memandang. Pastinya hari yang menceriakan menjadi ketenangan di dalam kita melaksanakan tugas sepanjang hari.

Apabila badan menjadi lemah, longlai dan tidak bermaya..Semua perancangan tidak menjadi. Kadangkala apa yang dirancang terpaksa dibatalkan kerana faktor kesihatan yang tidak mengizinkan ..
 
Berikut adalah tips untuk sihat dan ceria sepanjang hari. Jemput baca ya.
 
1) Amalkan Pemakanan Sihat
 
Dengan mengamalkan pemakanan yang sihat seperti buah-buahan dan sayuran setiap hari ia mampu memberikan tenaga semulajadi. Lebih-lebih lagi buah-buahan dan sayuran sememangnya kaya dengan nutrisi. Ianya juga baik tubuh untuk kesan jangka masa panjang
 
Selain daripada buah-buahan dan sayuran, sebaiknya amalkanlah pemakanan supplement yang mampu membantu melengkap nutrisi yang kurang di dalam tubuh badan. Dengan pengambilan supplement secara konsisten ianya juga memberi impak yang baik bagi kesihatan tubuh.
 
Diantara supplement cadangan yang perlu diamalkan setiap hari adalah...SET CERGAS daripada Shaklee. In sha Allah, dengan izin daripadaNYA ia membantu tubuh anda sentiasa sihat dan ceria.
 
 2) Bersenam Setiap Hari
 
Jika kesuntukan masa, cara termudah untuk bersenam adalah luangkan masa untuk berjalan kaki walaupun hanya 10 minit. Jangan jadikan kesuntukan masa dan factor lokasi sebagai alasan. Di sekitar kediaman ataupun tangga yang terdapat di dalam rumah pun mampu untuk anda jadikan ia sebagai tempat untuk bersenam.
 
Dengan bersenam ia mampu membantu tubuh bergerak secara aktif dan sekaligus mampu meningkatkan keyakinan diri.
 
3) Bantu Mereka yang Bermasalah terutamanya ahli keluarga dan teman rapat.
 
Tolong-menolong adalah sifat yang paling mulia. Ikhlaskan hati untuk membantu mereka yang ditimpa kesusahan. Sesudah anda selesai membantu mereka yang bermasalah tadi pastinya akan wujud rasa kepuasan pada diri anda, setelah melihat senyuman daripada mereka. Ia juga menunjukan bahawa anda memiliki personaliti yang baik tanpa mementingkan diri sendiri.
 
Senyum!
 
Jangan lupa untuk senyum. Walaupun berbagai masalah yang dihadapi, Usah kedekut lemparkan senyuman kepada sesiapa pun. Dengan senyuman mampu merawat hati yang luka dan senyuman juga ia mampu mengurangkan ketegangan yang anda hadapi. Terdapat kajian yang menunjukan jika kita suka tersenyum dan berfikiran positif sentiasa, kejayaan mudah hampir dan menambahlan lagi keyakinan diri..
 
Kesimpulannya, untuk mendapatkan badan yang sihat dan ceria adalah bermula daripada diri kita sendiri. Semuanya bergantung pada kita bagaimana untuk menghadapi dan menanganinya. Ambillah langkah yang bijak dan positif bagi menghadapi hari-hari yang dilalui dengan sihat dan ceria. Sehingga bertemu lagi di entry akan datang.
 
Jika kawan-kawan diluar sana  berminat untuk mendapatkan Vitamin Shaklee ini terutama sekali SET CERGAS, Usahlah segan silu menghubungi saya di talian 0172569166, COD PERCUMA disekitar Puchong, Putra Height, Shah Alam, Bandar Sri Sendayan, ,Seremban, Seremban 2, Bandar Enstek dan Nilai. Penghantaran secara pos ke seluruh Malaysia juga disediakan.
 
Untuk mendapatkan penjimatan yang lebih sebanyak 20% - 35%, adalah disarankan untuk anda mendaftar sebagai Ahli Sah Shaklee.
 
Diantara kebaikan yang bakal anda perolehi adalah dapat membeli vitamin Shaklee dengan harga yang lebih murah. Disamping itu, sekiranya anda berminat untuk menjalankan perniagaan sendiri dengan produk Shaklee segala tunjuk ajar juga akan disediakan. Sekaligus anda mampu menjana pendapatan tambahan dan mendalami ilmu tentang kesihatan bersama Shaklee..

 
Kongsikan:

0 comments :

Post a Comment

Tentang Saya

Tentang Saya
Kesihatan & Blogging Minat Saya. Berniat membantu anda supaya memperolehi kesihatan yang baik bersama Shaklee

Popular Posts

Categories

Contact Us

Name

Email *

Message *

Total Pageviews