Tuesday, July 26, 2016

Kelebihan Lechitin Shaklee

Assalamualaikum...Kembali mencoret- coret. 


Jika semalam saya dah share tentang kelebihan Collagen Shaklee, hari ini pula nak share pula tentang Lechitin Shaklee yang sangat-sangat penting bagi mereka yang ingin menurutkan berat badan. Ia juga supplement utama di dalam penurunan berat badan. Dengan mengamalkan Lechitin secara berterusan ianya merupakan cara diet yang sihat & selamat. Jadinya anda boleh mengamalkan Lechitin ini tanpa risau dan was-was.Ok, jom teruskan pembacaan yer kawan-kawan ianya semua tentang kelebihan Lechitin ini. Sedikit inf0 di sini, Lechitin Shaklee ini berasaskan Kacang Soya. Diantara khasiat yang terkandung di dalamnya adalah seperti berikut:

  • Membantu mencegah penyakit kronik seperti tekanan darah tinggi, stroke dan penyakit hati. Dimana ianya bertindak sebagai pelarut untuk kolestrol dan lemak-lemak yang terdapat di dalam tubuh.Mengikut saranan pakar, Jika berhadapan dengan masalah kesihatan sebegini adalah disarankan pengambilan lechitin sebanyak 6000 - 7000 mg sehari.
  • Bertindak sebagai pemecah lemak dan ianya mampu membakar lemak dengan cepat sekiranya disertakan dengan senaman dan cara pemakanan yang betul. Pengambilan lechitin secara konsisten mampu membantu anda mencapai berat badan yang diinginkan
  • Membantu penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel-sel badan. Sekiranya lechitin tidak mencukupi ianya akan mengakibatkan membran sel mengeras dan melambatkan proses penyerapan zat tersebut. Apabila penyerapan zat terganggu, ianya akan menyebabkan bahaya kepada sistem tubuh. Nyata sekali, pengambilan lechitin yang mencukupi mampu mempercepatkan kadar penyerapan zat.
  • Membantu mencegah dan mengurangkan penyakit yang berkaitan dengan hati
  • Memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria dengan cara membantu sistem imunisasi dengan memelihara dan membalut sel darah merah dan struktur lechitin mampu melindungi sel dari teroksida.
  • Membantu sel otak berkembang yang mana ianya mempunyai unsur penting di dalam transmisi saraf impuls. Lechitin juga boleh membantu penghidap masalah short term memory dan mampu mencegah penyakit nyanyuk atau Alzheimer's. Ia juga di kenali sebagai makanan otak dan saraf. Mengikut saranan pakar, skiranya untuk memulih sistem ingatan, perlu diamalkan dengan pengambilan sebanyak 7000mg sehari.
  • Ianya sangat-sangat berguna kepada pesakit asma,bronkitis, high fever dan alergi kerana ia merupakan asid lemak yang penting didalam penjagaan paru-paru. Dimana dengan adanya lechitin ianya mampu mencairkan mukus dan seterusnya mencegah iritasi.
  • Membantu mencegah eczema, menghasilkan kulit yang lembut dan juga rambut yang sihat serta berkilat.
  • Mengurangkan  dan mencegah gejala-gejala PMS dan ianya juga membantu mencegah gejala-gejala Menopause
Setelah kita lihat kelebihan yang terdapat di dalam Lechitin, Jom kita tengok pula apa kata mereka yang telah mengamalkan lechitin.

Testimoni 1 :Berat badan berkurangan setelah mengamalkan lechitin. Syabas kak, sekiranya diteruskan usaha pasti berjaya mencapai berat badan yang diidamkan.


Testimoni 2 :Makan Lechitin boleh kurus?? Ya, itulah jawapannya. Berkat diamalkan secara konsisten dan tidak berputus asa. Berat Idaman menjadi miliknya jua.

Lihatlah bagaimana lechitin membantu di dalam penurunan berat badan. Sekiranya kawan-kawan didalam usaha menurunkan berat badan,mungkin dengan mengamalkan lechitin adalah salah satu usaha daripanya.

Anda ingin memiliki sebotol Lechitin. Usah segan silu hubungi saya ditalian 0172569166. Sekiranya anda berada disekitar Seremban, Nilai, Seremban 2, Port Dickson, Puchong, Putra Height, Shah Alam penghantaran terus ke rumah anda di sediakan. Penghantaran mengunakan pos lagu juga disediakan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Kongsikan:

0 comments :

Post a Comment

Tentang Saya

Tentang Saya
Kesihatan & Blogging Minat Saya. Berniat membantu anda supaya memperolehi kesihatan yang baik bersama Shaklee

Popular Posts

Categories

Contact Us

Name

Email *

Message *

Total Pageviews