Thursday, August 11, 2016

Fakta Menarik Tentang Multivitamin - Vitalea

Assalamualaikum. 


Di dalam banyak-banyak vitamin Shaklee yang saya makan setiap hari .Vitalea inilah yang menjadi punca kepada saya jatuh cinta pada Shaklee. Sebabnya, setelah saya mengamalkannya badan saya menjadi lebih bertenaga. Tiada lagi rasa kelesuan. 

Semasa mengandung pula, pengambilannya setiap hari membantu saya memperolehi HB yang cantik. Setiap kali membuat pemeriksaan di klinik kesihatan pastinya saya mendapat pujian daripada misi-misi yang bertugas. Alhamdulillah syukur kepada Alah kerana menemukan saya dengan vitamin yang berkhasiat dan bermanafaat ini.


Kebiasaannya saya akan mengambil sebiji vitalea beserta sebiji b-Complex selepas bersarapan bagi membantu tubuh saya kekal aktif. Al maklumlah, saya ini bekerja, menguruskan anak-anak,dan juga menjalankan perniagaan online. Yang mana kesemuanya memerlukan tenaga yang berpanjangan.

Oklah, hari nie saya nak bercerita tentang Fakta Menarik tentang Multivitamin Vitalea ini. Sekurang-kurangnya, maklumat ini mampu menyakinkan bahawa khasiat di dalamnya memberi manafaat kepada tubuh.

Fakta Menarik 1 - Vitalea 
Anda kenal bekas Perdana Menteri Malaysia iaitu Tun Dr Mahathir? Untuk pengetahuan anda, Tun juga mengamalkan pengambilan Vitalea ini. Patutlah beliau kelihatan sihat dan cergas. Usianya sudah mencecah sehingga 80 tahun lebih. Alhamdulillah. Mungkin ini juga kesan daripada pengambilan Vitalea setiap hari.

Fakta Menarik 2 - Vitalea 
Dicipta pada 1915 dan merupakan vitamin pertama yang dicipta didunia. Ianya juga merupakan multivitamin yang berusia lebih 100 tahun
Ianya dicipta oleh Dr Forrest G Shaklee 
Ianya berasal daripada perkataan Vitalize-Mineral atau singkatannya Vitamin

Fakta Menarik 3 -Vitalea

Berbentuk cecair di awal pengeluarannya tetapi disebabkan perubahan teknologi bentuknya pun berubah kepada tablet, yang mana ianya lebih mudah dibawa kemana saja dan juga di telan. Tablet yang berwarna hijau yang di saluti bersama Spirulina


Fakta Menarik 4 -Vitalea
Mengandungi 30 nutrisi lengkap yang diekstrak dari sayuran dan buah-buahan, terdapat di dalammya 12 jenis vitamin dan 7 mineral penting yang disarankan oleh RDA. Terkandung di dalamnya formula yang Komprehensif dan seimbang

Fakta Menarik 5 -Vitalea

Merupakan multivitamin yang paling pantas larut di dalam air dan tubuh badan manusia. Untuk pengetahuan anda, mineral yang terkandung di dalam tablet Vitalea ini mudah dihurai bagi berlakunya penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Fakta Menarik 6 -Vitalea
Dengan pengambilan Multivitamin Vitalea ini berterusan selama setahun mampu mengurangkan risiko sakit sebanyak 65%. Maka dengan itu, marilah kita mengamalkan secara konsisten dan istiqamah tanpa culas.

Fakta Menarik 6 -Vitalea 
Pada tahun 2000 ianya terpilih sebagai The Best Multivitamin di dalam Public Interest oleh Centre for Science di Amerika Syarikat

Fakta Menarik 7 - Vitalea
Merupakan Multivitamin yang lengkap khasiatnya. Anda sememangnya mengemari Multivitamin, pastinya Vitalea akan menjadi pilihan anda.

Fakta Menarik 8 - Vitalea
Terdapt potassium di dalamnya yang membantu mereka yang kerap berasa lapar. Dengan cara melengkapkan nutrisi potassium di dalam tubuh. 

Inilah dia fakta yang perlu anda tahu tentang Multivitamin Vitalea ini. Semeangnya ianya berkhasiat dan bermanafaat bagi yang mengamalkannya secara konsisten Dengan harga mampu milik membuatkan anda mampu memilikinya sebotol. Sebotol mengandungi 180 tablet yang bersamaan dengan 6 bulan pengunaan. Memang menjimatkan. Berbaloi- baloi buat poket dan kesihatan anda.

Ingin mendapatkannya sebotol, boleh whatsapp saya di talian 0172569166. Penghantaran ke depan pintu rumah anda sekiranya anda berada di Seremban, Seremban2, Seremban3,Nilai, Port Dickson dan Puchong. Perkhidmatan pos laju juga saya sediakan termasuk Sabah dan Serawak.

 Terima kasih kerana sudi singgah diblog saya. Kita berjumpa lagi dientry akan datang.


Kongsikan:

0 comments :

Post a Comment

Tentang Saya

Tentang Saya
Kesihatan & Blogging Minat Saya. Berniat membantu anda supaya memperolehi kesihatan yang baik bersama Shaklee

Popular Posts

Blog Archive

Categories

Contact Us

Name

Email *

Message *

Total Pageviews