Sunday, August 07, 2016

Kelebihan Zinc Complex

Assalamualaikum..

Kembali mengudate..Apa khabar semua? Diharap sihat, ceria dan diberkati hendaknya. Hari ini saya nak bercerita tentang kelebihan Zinc Complex. 

Zinc Complex Shaklee ini dirumus dari Zinc Glukonat yang semulajadi bergabung bersama nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dn serbuk Alfafa bagi menghasilkan tablet Zinc.

Ianya mudah diserap oleh tubuh. Sangat sesuai bagi pengambilan jangka masa panjang dan sangat berkesan di dalam mengeluarkan toksik daripada tubuh.


Sebenarnya ZINC Complex inilah yang paling diminati oleh mereka yang baru menjalani pembedahan kerana ianya bertindak memulihkan luka pembedahan dengan pantas.. Peranannya sapa seperti khasiat yang terdapat di dalam ikan haruan. Dimana boleh memperbaiki luka dengan cepat 

Selain daripada itu, Ada juga yang mengamalkannya bagi merawati masalah keguguran rambut. Alhamdulillah ianya berhasil dan masalah berjaya diatasi. Itulah sebahagian diantara kelebihan Zinc Complex ini

Nak tahu dengan lebih lagi tentang kelebihan Zinc Complex, teruskan pembacaan ye..Saya akan senaraikan satu per satu di sini.

1) Mengaktifkan 200 jenis enzim tubuh. 

Berfungsi untuk mengaktifkan lebih 200 jenis enzim tubuh bagi memelihara metabolisma badan, kekuatan gigi dan juga tulang. Berkebolehan di dalam mengabungkan DNA,RNA dan Protein. Mampu meransang sl-sel tubuh yang baru.

2) Membentuk Kolagen.

Membantu pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ. Meransang pembentukan kolegen serta protein.

3) Mengurangkan Kadar Diebetes

Mengurangkan kadar insulin serta memperbaiki tahap diabetes dengan membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin di dalam tubuh.

4) Menghilangkan Putih di kuku

Apabila terdapatnya bintik putih di kuku ia menunjukkan tubuh kekurangan Zinc. Kesan daripada kekurangan Zinc ini adalah seperti pemulihan luka yang lambat, lemah daya ingatan,mudah sakit, pembengakakan prostat, lemah daya penglihatan.

5) Mempertingkatkan Sistem Imun

Mampu meningkatkan sistem imun dengan membantu pengeluaran kelenjar Thrymus. Dimana ia boleh menentang kanser dan juga menghalang infeksi daripada penyakit berjangkit.

6) Mempercepatkan Pemulihan Luka

Pengambilan Zinc Complex selepas pembedahan amatlah digalakkan kerana ia mampu mempecepatkan pemulihan luka dalaman dan juga luaran. Mampu mengurangkan alergy kulit dan bintik-bintik yang terdapat pada kulit.

7) Meningkatkan Kemampuan Seks Lelaki

Dengan pengambilan Zinc dengan jangkamasa panjang mampu meningkatkan pengeluaran sperma dan sekaligus memperbaiki kemampuan seks lelaki. Ianya membekalkan keupayaan seks dan tenaga. Di dalam masa yang sama, ianya mampu melindungi kesihatan prostat.

8) Ovulasi Wanita.

Zinc diperlukan bagi proses ovulasi dimana ianya membantu pengucupan uterus dan mengembalikan daya ketahanan rahim wanita.

9) Memperbaiki masalah jerawat

Membantu mengurangkan jerawat dan radang kulit jika diambil secara konsisten dan berterusan.

Setelah melihat kelebihan Zinc Complex Shaklee ini, marilah kita intai-intai pula testimoni mereka yang telah mengamalkannya

Testimoni 1 : Merawat masalah rambut gugur selepas sebulan pengunaannya
Testimoni 2 : Rambut gugur semakin berkurangan setelah mengamalkan Zinc Complex, tiada lagi kerisauan apabila menyikat rambutTestimoni 3 : Jika sebelum ini merata rambut bersepah-sepah akibat keguguran tetapi setelah  mengamalkan Zinc Complex. Tiada lagi masalah ini berlaku.

Itulah sebahagian daripada khasiat dan testimoni Zinc Complex. Ianya bagus diamalkan pada jangka masa panjang dan sangat bermanafaat pada tubuh. Setiap hari mengamalkannya secara konsisten pasti nampak perubahan pada diri. Kita berusaha bersama menambahkan kesihatan diri.

Anda ingin mendapatkan Zinc Complex ini, bolehlah menghubungi saya di talian 0172569166. Penghantaran terus ke rumah bagi anda yang berada disekitar Puchong, Seremban, Seremban 2, Seremban 3, Nilai dan Port Dickson

Penghantaran secara Pos Laju juga disediakan ke seluruh Malaysia.
Kongsikan:

0 comments :

Post a Comment

Tentang Saya

Tentang Saya
Kesihatan & Blogging Minat Saya. Berniat membantu anda supaya memperolehi kesihatan yang baik bersama Shaklee

Popular Posts

Blog Archive

Categories

Contact Us

Name

Email *

Message *

Total Pageviews