Obesiti @ Kegemukan

BY icetanggo IN , , , , , No comments


Assalamualaikum...

Apa khabar hari ini? Dah makan.Jika makan itu berpada-pada ye,jangan sehingga melampaui batas.

Bila dah makan berlebihan mulalah bertambahnya berat badan dan situlah terjadinya kegemukan ataupun obesiti.Obesiti ini terjadi akibat daripada kalori yang tidak dibakar oleh tubuh.

Kalori ini tersimpan di dalam tubuh sehingga bertahun lamanya.Kalori yang terkumpul itulah yang menghasilkan lemak pada tubuh. Menjadi punca kepada kegemukan.

Di zaman yang serba maju sekarang ni,masalah obesiti nie bukan setakat berlaku pada golongan dewasa.Kanak-kanak pun turut mengalami masalah yang sama.

Diantara faktor-faktor yang menjadi punca terjadinya kepada obesiti ini adalah

-Sejarah keluarga
-Masalah perubatan
-Tekanan perasaan,kebimbangan dan kebosanan
-Pengaruh budaya sosial &tabiat makan
-Cara hidup yang tidak aktif

Dan seterusnya Obesiti juga mengakibatkan perbagai komplikasi Kesihatan kepada tubuh.

Ianya memberi kesan kepada masalah jantung,kencing manis dan darah tinggi.Mampu membuatkan seseorang yang mengalami obesiti itu menjadi seorang yang kurang berkeyakinan.Sekaligus ianya mampu mampu menyebabkan seseorang itu sukar bergerak.

Bagi mengelakkan obesiti ini membelenggu diri kita.Marilah kita bersama-sama mengamalkan cara hidup yang sihat berserta exercise yang bersesuaian.

Cara mudah untuk mengeluarkan peluh adalah berjalan 5000-10,000 tapak sehari ataupun dengan memilih menaiki tangga daripada lif.

Selain daripada itu,kita juga harus memilih gaya pemakanan yang sihat dengan kandungan kalori yang bersesuaian dengan tubuh dan pergerakan seharian.

Tidak dilupakan juga,pemilihan supplement yang baik & berkesan mampu mengelakkan kita dari terus menjadi mangsa obesiti.Dengan Shaklee terdapat rangkaian vitamin yang mampu menghindarkan diri dari terjadinya obesiti ini.

Supplement ini adalah bertujuan membantu mengurangkan obesiti yang dialami.Ianya juga mampu membantu mempercepatkan program pengurangan berat badan yang anda ikuti.

Dengan mengunakan konsep Bakar (Lemak tubuh dibakar), Buang ( Lemak yang dibakar tadi, dibuang melalui pembuangan najis), Bina (Membina semula otot supaya tidak kelihatan mengeleber)

Inilah dia sebahagian testimoni mereka yang berjaya menurunkan berat badan bersama rangkaian Vitamin Shaklee.

Testimoni : 1 Inci semakin berkurangan setelah mengamalkan Lechitin + Alfafa+ Herbalax setiap hariTestimoni 2 : Berat badan turun dalam masa 2 minggu


Testimoni 3 : Suami memuji apabila semakin kurus. Hati berbunga-bunga jadinya.. :)


Maka dengan itu,marilah kita katakan TIDAK pada Obesiti dan kalori yang berlebihan yang menjadi punca kepada Obesiti.

Tiada salahnya pun untuk menikmati hidangan yang lazat dan enak tetapi biarlah ianya tidak memudharatkan tubuh. Kesannya bertambah berat badan, pada masa itu, jangan terperanjat bila melihat berat badan bertambah.

Ingin dapatkan rangkaian set Shaklee untuk membendung obesiti ataupun lebihan berat badan. Boleh hubungi saya ditalian 0172569166. Penghantaran ke seluruh Malaysia disediakan dengan mengunakan perkhidmatan Pos Laju.

Bagi anda yang berada di sekitar Bandar Sri Sendayan, Seremban, Seremban 2, Seremban 3, Port Dickson, Nilai dan Puchong perkhidmatan COD juga disediakan

Akhir kalam, terima kasih kerana sudi singgah diblog saya. Kita jumpa di entry akan datang. Untuk Sihat pilihlah Shaklee & Menjana pendapatan bersama Shaklee.

0 Comments:

Post a Comment