Supplement buat Jemaah Haji & Umrah

BY icetanggo IN , , No commentsAssalamualaikum,

Musim haji tiba lagi. Panggilan haji tiba lagi. Bertuah bagi anda yang menerimanya. Pasti seronok, gembira dan tak dapat di gambarkan perasaan yang ada ketika ini. 

Teringat saya perasaan ketika menunaikan umrah pada tahun 2006. Walaupun sudah 10 tahun berlalu, kenangan berada di kota suci Mekah masih segar diingatan.

Sedang bersiap-siap dengan berbagai kelengkapan untuk menunaikan Fadhu haji dan Umrah. Pastinya berbagai persiapan sedang dilakukan ketika. Tetapi usah dilupakan tentang pengambilan supplement yang perlu di bawa ke sana bagi mendapatkaan kesihatan yang baik.

 Betapa pentingnya mendapatkan kesihatan yang baik ketika menunaikan fardhu haji & umrah ini.
Apabila mempunyai kesihatan yang baik ke semua rukun haji & umrah dapat dilaksanakan dengan sempurna. Alhamdulillah

Semestinya untuk melaksanakan fardhu haji & umrah ini memerlukan kekuatan fizikal dan kecergasan diri yang berpanjangan.

Di sebabkan itu, usahlah diabaikan pengambilan supplement ketika itu.

Di antara supplement yang di cadangkan buat jemaah haji & umrah adalah

Performance Drink - Ianya minuman kecergasan yang membantu badan bertenaga. Sekaligus mencegah masalah penghidratan sepanjang berada di dalam keadaan panas terik

B-Complex - Membantu tubuh supaya lebih bertenaga kerana ianya bertindak sebagai penjana tenaga . Di dalam masa yang sama ianya memberi kekuataan kepada tubuh untuk menjadi lebih tenang & relax

Vitamin C - Bertindak dengan meningkatkan sistem imun yang membantu melawan serangan penyakit

Ostematrix @ Kalsium - dengan pengambilan ostematrix ini ianya dapat mengelakkan daripada kekejangan kaki ataupun lenguh-lenguh kaki. Kadangkala kekejangan kaki ini berlaku akibat berdiri atau berjalan terlalu lama

Nutriferon - Supplement ini bertidak sebagai pengalak sistem imunisasi (immune booster). Dengan meningkatnya sistem imun ini, maka tidak mudah tubuh di serang oleh penyakit.

Sesungguhnya kita cuma berusaha untuk mendapatkan ibadah yang terbaik. Apabila kesihatan berada di tahap yang terbaik dapatlah kita melaksanakan ibadah haji dan umrah ini dengan jayanya.

 Kesihatan merupakan nikmat yang terindah yang perlu kita hargai. Manakala, Fardhu haji & umrah pula memerlukan kekuatan fizikal, mental dan emosi yang kuat sepenuhnya.

Jika kita mengabaikan kesihatan dan tidak mempunyai kesihatan yang baik, bagaimanakah kita dapat melaksanakan ibdah ini dengan sempurna?

Fikir-fikirkan dan renung-renungkan bersama...

Sebelum berakhir, Marilah doakan bersama supaya dapat kita menunaikan fardhu haji & umrah bersama keluarga tersayang sebelum mata tertutup rapat.

Jumpa lagi dientry akan datang dan terima kasih kerana sudi singgah di blog saya ini.0 Comments:

Post a Comment