Ubati Demam tanpa Ubat

BY icetanggo IN , , , , , , No comments

Assalamualaikum

Badan rasa seperti nak demam? Tanda-tandanya pun sudah kelihatan seperti sakit kepala, sakit tekak dan juga selsema. 

Kadangkala diikuti dengan rasa sekejap sejuk, sekejap panas beserta rasa sengal-sengal atau bisa-bisa badan. Anda kerap merasa seperti simptom-simpton seperti yang saya nyatakan tadi.

Jika anda kerap mengalami demam ia menunjukkan sesuatu yang tidak kena pada sistem tubuh kerana demam merupakan petanda yang menunjukkan status kesihatan badan.

 Demam kebiasaannya tejadi apabila suhu badan mencapai 36.5 - 37.0. 

Untuk pengetahuan anda. Ianya boleh dikategorikan sebagai demam low grade fever & high grade fever. High Grade Fever menunjukkan kenaikan suhu badan di tahap yang tinggi dan perlu mendapat nasihat daripada doktor.

Pernah dengar perkataan "Dedor" atau "deda" tak ( sebutan mengikut loghat negeri masing-masing)? Kebiasaannya mak-mak kita yang mengunakan perkataan ini, kita pun sama. Sedar atau tidak, perkataan ini sangat berkait rapat dengan demam. 

Kebiasaannya , sewaktu "dedor" ini kita berasa badan seakan panas, seperti mahu demam tetapi apabila diperiksa suhu badan melalui termometer, tiada kenaikan suhu badan yang berlaku.

Adakah itu demam yang sebenar atau cuma perasaan kita seolah-olah seperti mahu demam. Ianya bergantung kepada kekuatan badan individu .

Sekiranya berlaku demam yang berpanjangan dan melebihi paras normal, silalah mendapat rawatan dan pemeriksaan doktor. Usah dibiarkan. Mungkin sewaktu pemeriksaan doktor ini, anda akan menjalani pemeriksaan fizikal, pemeriksaan darah bagi mengenal pasti virus yang telah menjangkiti tubuh anda.

Sesungguhnya demam yang kerap boleh menganggu aktiviti harian.Membuatkan badan berasa lemah dan juga tidak bermaya, muka kelihatan pucat. Apabila demam yang kerap ini menganggu, sudah tiba masanya untuk mengamalkan supplement yang mampu meningkatkan sistem pertahanan tubuh.

Apabila sistem pertahanan tubuh menjadi kuat dan stabil, penyakit demam ataupun "Dedor" susah menghampiri dan juga dijangkiti.

Asyik makan paracetamol dan antibiotik yang dibekalkan oleh klinik tetapi masih lagi tiada tanda-tanda untuk pulih. Jika itu yang terjadi, secara alternatifnya pengambilan supplement adalah di haruskan.

Ataupun ingin mencegah dan menbendung diri daripada demam yang berpanjangan.

Mungkin sudah tiba masanya untuk Ubati demam tanpa Ubat......

Cadangan Supplement yang harus diamalkan pastilah yang berkait rapat dengan sistem pertahanan tubuh seperti:

Vitamin C Sustain Release - Di antara khasiat yang terdapat di dalam vitamin C Sustain Release

  • Meningkatkan imunisasi badan dan menghalang daripada terjadinya selsema
  •  berfungsi mengawal alergi yang menjadi punca kepada demam. 
  •  bertindak sebagai anti-histamin yang berkesan dengan mengurangkan simptom-simptom selepas demam seperti selsema, sakit kepla, sakit-sakit badan dan kurang selera makan
  • Kelebihan ianya difromulasi secara "Sustained Release" yang bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat.Nutriferon - merupakan supplement penggalak kepada sistem imun tubuh ataupun lebih dikenali sebagai immune booster. Ianya merupakan supplement dan efektif kerana telah menjalani perbagai ujian-ujian saintifik dari yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Diantara khasiat yang terdapat di dalam Nutriferon

  • Meningkatkan sistem imun tubuh secara keseluruhan dalam 3 hari. Terdapat kajian yang menunjukan interferon mampu meingkatkan dan meransang  sistem imun secara keseluruhan. 
  • Berkesan melindungi daripada jangkitan virus termasuk demam selsema, keradangan,alahan dan influenzaGarlic - Merupakan antibotik semulajadi yang selamat di amalkan, Ianya daripada extract bawang putih tulen yang selamat dan bagus jika di amalkan

Di antara khasiat yang terdapat Garlic Complex 

  • Meningkatkan sistem imun yang boleh membendung serangan virus seperti demam, selsema, kulat, kuman dan yis candida.

Kesimpulannya, supplement yang dicadangkan hanya sebagai alternatif bagi merawat dan mengecah demam yang terjadi. Ianya juga sesuai bagi meningkatkan sistem pertahanan tubuh dan sekaligus membendung demam daripada menyerang tubuh. 

Apabila mempunyai sistem pertahanan tubuh yang kuat, penyakit seperti demam jarang dijangkiti kerana ia mampu melawan serangan viruss dan bakteria yang hadir.

Pilihan terletak di tangan anda, samaada ingin terus-terus mengambil ubat-ubatan sebagai penawar ataupun supplement sebagai pencegahan dan mengubati badan daripada demam. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh adalah satu keperluan bukannya kehendak. Bukankah mencegah itu lebih baik dari mengubati.

Sebelum berakhir, ingin mengubati demam tanpa ubat. Dan pilihannya adalah supplement, usah segan silu boleh menghubungi saya di talian 0172569166. Penghantaran secara pos ke seluruh Malaysia di sediakan.

Terima kasih kerana sudi singgah di blog saya. Jumpa lagi dientry akan datang.

0 Comments:

Post a Comment