Tuesday, October 18, 2016

Bancuhan ESP Penyelamat Dari Rasa Lapar

Assalamualaikum,
Hari nie sibuk sedikit lebih daripada biasa.Jadual penuh sehingga pukul 4.00 petang nanti.Penuh dengan mesyuarat dan lambakan kertas kerja yang perlu disiapkan.

Sampai saja office, menjawab segala email.Hajat dihati, selepas membalas email yang satu nih,nak pergi pantry sekejap.Makan nasi lemak yang dibeli tadi.

Tiba-tiba pula,terdengar suara bos memanggil.Katanya "Tolong, saya siapkan report ni.Awak hanya perlu tambah dibahagian ini saja.Siapkan sebelum pukul 10.00 ye.Hati terus terdetik."Urgent,perlu disiapkan".

Sedang leka menyiapkan report yang urgent tadi.Tiba-tiba perut mengeluarkan irama dondang sayang bercampur K-Pop.

Alamak!laparnya.Bila dah lapar mulalah lutut mula mengigil. Hahaha..Tahap kelaparan menjadi terlampau.Tak boleh fokus.
Macamana nak buat nih. Apa perlu dimakan ketika sibuk-sibuk begini.Tiba-tiba ternampak Serbuk ESP di dalam laci meja.Terus saja tangan ini mencapainya dan bawa pergi ke pantry.

Letakkan air suam didalam gelas bersama 2 sudu ESP.Dikacau-kacau sehingga larut dan dibawa ke meja dan minum.

Ha!! Hilang juga rasa lapar yang melanda tadi.Rasa terisi juga perut.Badan pun rasa seperti sedikit bertenaga.Selamat daripada rasa lapar terlampau sehingga tahap mengigil lutut.

Dipendekkan cerita, report yang urgent tadi berjaya disiapkan.Sungguh, masa begitu pantas berlalu sehinggakan tidak sedar jam menghampiri waktu makan tengahari.

Serious.Mengapa tidak ada rasa lapar dan seperti bertenaga.Mungkin disebabkan khasiat ESP tadi yang mampu mengenyangkan.Tengahari ini,kita makan sedikit saja sekadar alas perut kerana masih terasa kenyang.

Bagi anda yang sentiasa sibuk sehingga tidak tertanggung rasa lapar yang melanda,boleh Cuba ESP penganti kepada makanan berat.

Sesuai juga buat anda yang kerap rasa lapar.Asyik nak mengunyah saja.ESP adalah pilihan terbaik.

Sesuai juga untuk mereka yang seringkali tidak sempat bersarapan pagi.Bancuhan ESP jugalah jawapan terbaik kepada masalah anda.

Senang ,ringkas dan mudah disediakan.Berkhasiat dan mengenyangkan.Malah,ia mudah dibawa kemana saja.

Sekian,itu saja setakat hari ini.Jumpa lagi dientry akan datang.


Kongsikan:

0 comments :

Post a Comment

Tentang Saya

Tentang Saya
Kesihatan & Blogging Minat Saya. Berniat membantu anda supaya memperolehi kesihatan yang baik bersama Shaklee

Popular Posts

Blog Archive

Categories

Contact Us

Name

Email *

Message *

Total Pageviews