Mengapa Perlu Pengambilan Vitamin Harian

BY icetanggo IN , , , , , No comments

Assalamualaikum


Kehidupan moden yang serba pantas. Membuatkan kehidupan seharian semakin sibuk dan kadangkala tidak terurus. Di dalam kesibukan itu, bermulalah episod terabainya penjagaan kesihatan yang sempurna.

Jika diabaikan penjagaan kesihatan. Bagaimanakah caranya untuk meneruskan kehidupan yang serba pantas ini.

Di sebabkan keadaan hidup yang semakin mencabar ini jugalah, sering kita mengabaikan pengambilan makanan yang kaya dengan nutrisi.

Pilihan kita adalah makanan segera. Walaupun sangat-sangat menyelerakan tetapi kandungan nutrisinya, sememangnya boleh dipertikaikan. 

Selepas pengambilan makanan segera. Kita suapkan pula mulut ini dengan pengambilan makanan yang tinggi kandungan lemak dan kolestrolnya.

Sedap!! Itu semestinya. Tetapi dari sudut kesan jangka masa panjang. Diketepikan risiko pengambilannya. Yang penting ianya dapat memenuhi citarasa dan selera.

Sememangnya banyak sebab mengapa dikatakan kita sering mengabaikan pengambilan nutrisi yang baik untuk tubuh. 

Ditambah pula dengan gaya hidup yang kurang sihat. Terdedah dengan stress dan tekanan. Disebabkan kesibukan tiada masa untuk bersenam. Setiap hari pula terdedah dengan pencemaran bermula daripada pencemaran bunyi sehinggalah kepada pencemaran udara.

Dengan kurangnya mendapat waktu tidur berkualiti dan mencukupi. Semua itu menjadi punca kepada berkurangnya tahap kesihatan tubuh.

Jika diperkatakan satu persatu, sememangnya banyak sebab mengapa perlunya pengambilan Vitamin dalam kehidupan seharian. Di sebabkan itu, bagi mendapatkan nutrisi yang lengkap bagi tubuh.

Sekaligus, menjadikan hidup lebih cergas, sihat dan berkualiti adalah penting pengambilan vitamin harian sebagai tambahan di dalam menu pemakanan.

Diantara vitamin harian yang boleh di cadangkan adalah seperti ESP, OMEGA GUARD dan  VITALEA


ESP - Merupakan satu - satunya produk yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Turut diperkayakan  dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

Sangat sesuai untuk semua peringkat umur.

Satu hidangan bersamaan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur dan 12 kali ganda susu, rendah lemak dan tiada kolestrol

Merupakan pembekal tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, mencegah daripada terjadinya migrain,imsomnia dan tekananOMEGA GUARD - Merupakan minyak ikan paling tulen didunia mengandungi spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.Satu kajian Omega Guard dapat membekalkan 905mgasid-lemak omega 3 EPA dan DHA

Omega 3 merupakan asid lemak yang penting. Ianya tidak dapat dihasilkan oleh badan. Oleh itu kita perlu mengambilnya dariapada makanan.

Sangat efektif membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher dan kepala. Merendahkan kolestrol dan membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.VITALEA - Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah. 12 vitamin dan  7 mineral penting. Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vitalea selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

Penambah tenaga segera, memberi kecergasan pada tubuh, kekuatan mental dan membantu sistem memori dan fokus di dalam aktiviti seharian

Pelengkap Nutrisi kerana ianya mengandungi perbagai mineral dan vitamin. Sangat sesuai untuk mereka yang tidak mengamalkan diet seimbang.

Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma badan dan melambatkan proses penuaan.

Kita digalakan mengambil vitamin sebagai makanan tambahan. Ianya untuk melengkapkan nutrisi tubuh. Apabila nutrisi tubuh lengkap dan terjaga. Hasilnya, tubuh badan sihat, cergas dan bertenaga.

Pengambilan vitamin di dalam diet seharian adalah berjuan untuk mencegah daripada kemungkinan penyakit yang tiba. Sekaligus, melengkapkan nutrisi yang diakibatkan oleh amalan diet  yang tidak seimbang. Oleh itu. demi menjaga kesihatan yang tidak ternilai harganya. Pengambilan vitamin harian adalah sebagai satu komitment kepada tubuh.

Sehingga bertemu lagi dientry akan datang. 


0 Comments:

Post a Comment