Thursday, October 27, 2016

Mengapa Vitamin Shaklee Harus Menjadi Pilihan Anda

Assalamualaikum,Sememangnya banyak jenama vitamin di pasaran. Apabila pergi ke farmasi.Dapat di lihat susunan berbagai jenis vitamin dengan perbagai jenama.

Sehinggakan tidak tahu nak memilih yang mana satu. Begitulah keadaan saya satu ketika dulu.

Saya merupakan pengemar vitamin C.Saya amalkan sejak berumur 20 tahun lagi.Pada ketika itu, apalah yang saya tahu tentang kandungan vitamin,.Pilihan saya yang murah dan sedap tanpa menghiraukan kandungan khasiat di dalamnya.

Namun,sejak berkenalan dengan Shaklee.Semuanya menjadi berubah.Tiada lagi kunjungan ke farmasi untuk membeli vitamin. 

Dan saya juga mempunyai alasan yang kukuh mengapa saya harus memilih Shaklee sebagai vitamin harian saya.

Kawan-kawan ingin tahu apakah sebabnya saya memilih vitamin Shaklee sebagai pilihan. Dan juga sebab mengapa harus mengamalkan vitamin Shaklee ini. 

Jom,kita intai satu persatu sebabnya.


 • Sentiasa Selamat 

Setiap produk Shaklee adalah 100% selamat untuk digunakan. Terdapat lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun untuk terus menjamin ketulenan dan keselamatan bagi setiap produk


 • Sentiasa Berfungsi

Ini dibuktikan dengan lebih 100 kertas kerja saintifik, 90 terdapat di dalam ulasan jurnal yang membuktikan keberkesanan produk Shaklee.

 • Terdapat Kajian Landmark Study 

Menunjukkan bahawa orang-orang yang mengambil supplement makanan Shaklee mempunyai kesihatan yang ketara lebih baik daripada mereka yang tidak mengambil supplement lansung.


 • Pilihan Tokoh-tokoh Berkelas Dunia & Pilihan Angkasawan NASA

Contohnya, Pada tahun 1986 dipilih oleh Vogager untuk penerbangan pertama tanpa henti ke seluruh dunia. Pada tahun 2004, ianya menjadi pilihan kepada US Ski Team. dan banyak lagi contoh yang boleh didapati.


 • Pilihan Atlet Berkelas Dunia

Vitamin Shaklee merupakan pilihan atlet berkelas dunia seperti Tiger Wood yang merupakan Pemain Golf dan juga juara dunia. Craig Blanchetter Juara di dalam sukan Paralimpik dengan 21 rekod dunia, Juara kerusi roda dunia 11 kali, pingat emas dunia sebanyak 26 kali. Contoh lain juga boleh didapati.


 • Sentiasa Mesra Alam

Merupakan syarikat pertama dunia yang menjadi Climate Neutral. Pernah memenangi anugerah bagi reka bentuk alam sekitar. Merupakan salah satu top 20 Syarikat Mesra Alam di Amerika Syarikat.


 • Ketulenan

Setiap produk akan melalui proses pemeriksaan yang ketat bagi memastikan ketulenan yang paling tinggi dan kemujaraban sesuatu produk


 • Kemujaraban

Terdapat lebih 60 patent dan "patent pending" untuk formula eksklusif, ini bermakna tidak ada produk lain mempunyai kombinasi unik produk yang terdapat di Shaklee.


 • Diluluskan Oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Kesemua produk diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Menjalani pemeriksaan piawaian bagi setiap produk yang dipasarkan


 • Halal & Dijamin Halal

Terdapat sijil halal bagi setiap produk dan hanya mengunakan ramuan semulajadi


 • Tidak terdapat Bahan Kmia & Beracun

Hanya mengunakan ramuan semulajadi dan tidak terdapat pengunaan dadah atau bahan beracun bagi setiap produk.

Inilah dia sebahagian daripada sebab mengapa produk Shaklee menjadi pilihan saya dan ramai penguna diluar sana. Di samping itu, prestasi Syarikat Shaklee yang kukuh juga menjadi sebab utama bagi penghasilan produk yang bermutu buat pengunanya.

Bagi anda yang sedang tercari-cari supplement. Bolehlah fikir-fikirkan tentang pengambilan dan pemilihan vitamin Shaklee. Anda akan merasai perubahannya setelah mengamalkan supplement Shaklee.

Kongsikan:

0 comments :

Post a Comment

Tentang Saya

Tentang Saya
Kesihatan & Blogging Minat Saya. Berniat membantu anda supaya memperolehi kesihatan yang baik bersama Shaklee

Popular Posts

Blog Archive

Categories

Contact Us

Name

Email *

Message *

Total Pageviews