Penawar Batuk Yang Selamat & Semulajadi - Omega Guard

BY icetanggo IN , , , , , No comments

Assalamualaikum,


Seringkali terjadi gangguan batuk yang membuatkan kita merasa tidak selesa. Ianya merupakan mekanisme pantulan semula jadi yang melindungi sistem pernafasan daripada gangguan bahan-bahan asing seperti asap, debu,habuk ataupun pencemaran udara yang berlaku disekeliling kita.

Batuk yang sering dialami boleh dibahagikan kepada 3 kategori iaitu 

Batuk berkahak yang disertai oleh gangguan pernafasan
Batuk tanpa kahak dengan disertai oleh gangguan pernafasidan
Batuk tanpa kahak dan tiada gangguan pernafasan

Kebiasaannya apabila terjadinya batuk ini, pastinya kita akan dibekalkan ubat batuk sebagai salah kaedah untuk merawatnya.Rumusan yang terkandung di dalam ubat batuk ini mengandungi bahan pewarna,bahan pengawet dan bahan perasa. Adalah tidak digalakkan bagi kanak-kanak yang berumur bawah 2 tahun diberikan ubat batuk.Bagi ibu mengandung juga tidak digalakkan mengambil ubat batuk sepanjang kehamilan.

Mengikut cerita makcik saya, salah seorang kawan dipejabatnya mengalami keguguran selepas mengambil ubat batuk yang dibekalkan oleh klinik. Takut mendengarnya.
Hati-hati ye ibu-ibu yang mengandung, pastikan mendapat nasihat doktor dengan baik sebelum mengambil ubat batuk.

Kadangkala, walaupun telah habis berbotol-botol ubat batuk, tetapi batuk masih lagi belum berkurangan dan pulih. Ini terjadi kerana ubat yang kita ambil  cuma berfungsi sebagai melegakan batuk yang kita alami bukannya merawat batuk tersebut. Contoh jenis-jenis ubat yang biasa diterima daripada klinik adalah seperti Demulsen atau Lozenge (gula-gula batuk)

Di sebabkan itu, anda sedang tercari-cari penawar batuk yang sedang menganggu aktiviti harian. Mencari Penawar ubat batuk yang tiada kesannya kepada bayi yang berada di dalam kandungan. Penawar batuk yang tiada pewarna, bahan pengawet dan bahan perasa. 

Omega Guard adalah solusi kepada masalah batuk yang anda alami.

BAGAIMANAKAH OMEGA GUARD BOLEH MEMBANTU MELEGAKAN BATUK

Omega Guard - 

Mampu merawat batuk kerana ianya bersifat panas, apabila dimakan ianya mengalakkan pengeluaran kahak ataupun selsema yang terkumpul dikerongkong

Walaupun, ianya bersifat panas, namun ianya selamat bagi pengunaan ibu yang sedang mengandung. Malah kandungannya mengandungi EPA, DHA & AHA amat selamat dan baik bagi perkembangan otak bayi yang berada di dalam kandungan.

Ianya selamat diamalkan buat Kanak-kanak bermula diumur setahun dan seterusnya

Mempunyai sifat anti radang dan anti inflamasi yang berkesan. Sekaligus boleh mengurangkan asma dikalangan kanak-kanak

Meransang sistem imun tubuh. Apabila sistem imun tubuh kuat. Batuk tidak hingga ke melarat hingga ke tahap yang kronik

Memperbaiki tisu paru-paru dan memberi perlindungan kepada paru-paru.
Sekiranya batuk anda masih berlarutan sehingga berbulan-bulan. Disertakan dengan gejala-gejala seperti sakit dada,kahak berwarna hijau, batuk berdarah dan mengalami kesukaran bernafas adalah dinasihatkan berjumpa doktor dihospital.

Kesimpulannya, sekiranya mengalami batuk, usahlah dipandang sepi. Ianya mampu menganggu aktiviti harian kita. Kadangkala ianya berjangkit kepada mereka yang terhampir seperti anak-anak,pasangan, ibu,ayah dan kawan-kawan. Carilah rawatan yang sebaiknya bagi pulih seperti sediakala.

Jika pilihan anda untuk mendapatkan penawar batuk yang selamat dan semulajadi. Maka pilihlah Omega Guard sebagai penawar kepada batuk. Semoga diberikan kesembuhan buat anda dan pulih daripada batuk.

Ingin mendapatkan sebotol Omega Guard, boleh menghubungi saya di talian 017 256 9166 bagi pembelian. Penghantaran ke seluruh Malaysia disediakan.

Semoga bertemu lagi dientry akan datang.0 Comments:

Post a Comment