Atasi Masalah Bengkak Susu Bersama Lechitin Shaklee

BY icetanggo IN , , , No comments

Assalamualaikum,


Hi, ibu-ibu yang sedang menyusukan anak. Apa khabar hari ini. Alhamdulillah sihat. Pernah mengalami masalah bengkak susu tak? Jika pernah dan ingin atasi masalah bengkak susu ini bolehlah mengamalkan pengambilan Lechitin Shaklee ya.

Ianya mampu mengurangkan bengkak susu yang terjadi dengan mencegah duktus susu yang tersumbat.Punca duktus tersumbat adalah diakibat lemak-lemak yang terkumpul sehingga ianya menjadi ketulan. Dengan pengambilan lechitin, lemak yang terkumpul tadi, dapat dipecahkan dan megurangkan terjadinya bengkak susu.

 Dengan itu, pengambilan Lechitin ini disyorkan bagi mengelakkan daripada terjadinya kejadian bengkak susu yang berulang. Adalah dicadangkan, pengambilan 3600 - 4800mg lechitin setiap hari. Bagi lechitin yang mengandungi 1200mg, pengambilan sebanyak 3-4 kali sehari adalah disarankan buat anda. Setelah berkurangnya bengkak susu tersebut. Anda boleh mengurangkan pengambilan lechitin


Pengambilan Lechitin mampu mengurangkan bengkak susu


Berdasarkan pengalaman saya, bengkak susu ini sememangnya menyakitkan. Semasa berpantangkan Sufiya saya mengalami bengkak susu ini. Sehinggakan untuk mengangkat tangan pun tidak boleh dan terus membawa kepada demam. Rasa seperti sangat terseksa. 

Oleh itu, Elakkanlah diri anda daripada terkena bengkak susu. Yang sememangnya menyakitkan. Dengan cara pengambilan Lechitin . Lagipun banyak manafaat lain yang bakal diperolehi dengan pengambilan lechitin ini.

1) Mampu memecahkan lemak di dalam tubuh. Apabila lemak sudah terpecah. Akan menyebakan baan menjadi kurus. Mestilah syok sebab badan dah kurus dan sihat. Betul tak?

2) Mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang meningkatkan kuasa pembelajaran dan meningkatkan daya ingatan. Sekaligus khasiat ini terdapat didalam susu ibu dan disalurkan kepada bayi yang menyusu.

3) Merupakan pelembut najis yang berkesan dan meleraikan toksin di dalam tubuh

4) Bertindak sebagai pembersih salur darah dan mengelakkan daripada terjadinya salur darah yang terkumpul.

5) Melembapkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik dengan mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.

0 Comments:

Post a Comment