Supplement Terbaik buat Pelajar

BY icetanggo IN , , , , No comments

Assalamualaikum,


"Pembelajaran Sepanjang Hayat". Pelajar meliputi semua peringkat usia.Daripada sekolah rendah sehinggalah ke peringkat pengajian tinggi. Lebih-lebih lagi sekarang ini banyak peluang untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi,

Aset yang tepenting untuk seseorang pelajar adalah badan yang sihat dan minda yang cerdas. Dengan memiliki badan yang sihat dan minda yang cedas ini memudahkan seseorang pelajar itu untuk menguasai ilmu yang di pelajari. Dan mudah memahami perbagai tajuk pelajaran yang diajarkan oleh cikgu ataupun pensyarah.

Namun, ianya tidak semudah yang diperkatakan. Dengan kesibukan menjadi pelajar. Kadangkala tahap kesihatan terabai. Sehinggakan hilang fokus semasa pembelajaran. 

Diantara masalah yang selalu dihadapi oleh pelajar adalah mengalami masalah badan yang tidak tidak sihat. Sukar untuk Fokus. Sukar memberi tumpuan semasa pembelajaran, Kerap letih dan mengantuk semasa belajar. 

Diantara vitamin yang boleh dicadangkan buat pelajar yang mengalami masalah seperti di atas adalah dengan amalkan pengambilan Omega Guard + B-Complex + Lechitin. Dimana setiap satu vitamin ini mampu membantu anda yang bergelar pelajar bertambah fokus didalam pembelajaran dan bertenaga di dalam kelas dan menyiapkan assignment. Sekaligus, menambahkan daya tumpuan dan daya ingatan terhadap sesuatu pembelajaran.
Omega Guard -  Mengandungi DHA yang merupakan nutrien utama untuk otak, yang mampu meningkatkan daya ingatan dan pembelajaran. Sekaligus memelihara penglihatan dan pendengaran serta mampu mencegah migrain. 

Satu hidangan Omega Guard ini dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega 3 EPA & DHA Lechitin - Berfungsi meningkatkan daya ingatan dan mengurangkan stress, Mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mampu meningkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan dan meringankan stress.

B- Complex - Berfungsi dengan menukarkan makanan yang diambil kepada tenaga sekaligus mengurangkan masalah keletihan, Mampu mengurangkan stress dan meredakan sakit kepala, tekanan dan kemurungan.

Sangat baik untuk mata. Mengurangkan masalah keletihan mata dan meningkatkan daya ingatan seta fokus semasa belajar.

Pemakanan yang sihat mampu menjana pemikiran yang sihat. Untuk menjadi lebih fokus dan memiliki daya tumpuan yang tinggi di dalam kelas. Bolehlah mengamalkan supplement yang dicadangkan diatas. Di mana supplement ini membantu anda melengkapkan nutrisi tubuh bagi mendapatkan daya konsentrasi dan tumpuan di dalam pembelajaran. Dan selebihnya adalah bergantung kepada usaha anda untuk mencapai kecemerlangan.

Walaupun sibuk dengan assignment, kuiz, pesediaan untuk presentation di depan lecture, sessi menghafal nota dan memahami formula serta persedian untuk menghadapi final exam tetapi ianya tetap dilalui dengan tabah bersama kawan-kawan seangkatan. Sememangnya agak kepenatan dan keletihan pada ketika itu. 

Tetapi apabila meninggalkan alam persekolahan dan universiti. Detik-detik itulah yang merupakan pengalaman dan kenangan yang paling indah untuk diingati.

Di ucapkan Selamat Maju Jaya di dalam pelajaran buat anda.


Penafian: Semua penulisan/Testimoni yang terdapat di ruangan ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan sebarang penyakit. Sekiranya pembaca mengalami masalah kesihatan adalah dinasihatkan mendapat nasihat daripada pakar perubatan

0 Comments:

Post a Comment