Saturday, December 10, 2016

Vitamin C Yang Bagus Diamalkan Setiap Hari

Assalamualaikum,Jika bercerita tentang vitamin. Mesti ramai diantara kita kurang berminat. Ada yang kata "lecehlah makan vitamin nie", Tak kurang juga ada yang kata "tak makan vitamin pun, saya boleh sihatlah". Ia memang ada benarnya kata-kata diatas.

Tapi, bukankah lebih baik mencegah dari mengubati. Vitamin ini hanya menampung keperluan nutrisi tubuh. Makanya, jika anda sihat ianya akan meningkatkan lagi tahap kesihatan anda. Jika anda mengatakan "leceh atau rumit untuk makan makanan yang berkhasiat. Cuba renung-renungkan semula di tahap kesihatan bagaimanakah yang anda inginkan lima hingga ke sepuluh tahun akan datang.

Fikir-fikirkan dan renung-renungkan ye. Niat dihati hanya membantu anda memperolehi kesihatan yang baik. Bukan untuk menunjuk pandai atau selebihnya..

Sekurang-kurangnya untuk kesihatan tubuh anda. Amalkanlah memakan Vitamin C setiap hari. Vitamin C Sustaines Release Shaklee ini, rasanya tidaklah pahit, Cuma ada rasa masam-masam sedikit saja. Lebih-lebih lagi Vitamin C Shaklee ini dilengkapkan dengan "Citrus Biolavonoids Complex & "Sustained Release System"

Sustain Release System ini membolehkan vitamin itu diserap kedalam tubuh di sepanjang 5 jam bagi memastikan badan mengandungi Vitamin  C ketika diperlukan, yang mana ianya akan dilepaskan secara berperingkat-peingkat.

Badan kita tidak dapat menghasilkan Vitamin C dengan sendirinya sebab itulah kita memerlukan makanan tambahan untuk melengkapkan Vitamin C di dalam tubuh. Lebih-lebih lagi, Vitamin C ini mudah terhapus dan tersingkir. Maka pengambilannya sememangnya digalakkan.Bagi yang kerap demam dan selsema. Letih makan paracetamol. Namun, masih lagi kerap demam dan selsema. Boleh ambil Vitamin C ini sehingga 4 biji dan bawalah berehat. In Sha Allah dengan izin Allah. Unsur-unsur demam tadi beransur pulih. Sihat semula. Yang mana salah satu khasiat Vitamin C ini adalah untuk meningkatkan imunisasi badan. Sebab itulah boleh diambil ketika rasa seperti mahu demam.

Selain itu, ia juga mampu mencantikkan kulit. Dengan menghasilkan kolegen untuk kulit. Dengan kolegen yang terbentuk, maka terhasillah kulit yang bersih tanpa jerawat dan putih berseri. Sekaligus, menjaga kulit secara dalaman.

Jika anda ingin tahu, Pengambilan Vitamin C ini juga mampu membantu mengekalkan kolestrol yang sihat, melindungi sel-sel tubuh yang rosak akibat pencemaran dan diet yang tidak seimbang dan juga menyokong kesihatan gigi, tulang, gusi serta salur darah.

Banyakkan khasiatnya. Sebab itulah saya sarankan pengambilan Vitamin C Sustained Release ini buat anda. Untuk kesihatan anda dan keluarga.

 Saya sendiri sudah hampir 4 tahun mengamalkannya. Alhamdulillah sangat-sangat berpuas hati dengan kesannya. Terutama sekali jika terasa seperti mahu demam ataupun selsema. Memang cepat-cepat capai botol Vitamin C ini dan telan sehingga 4 hingga ke 6 biji. Lagipun ianya boleh diamalkan semasa mengandung dan semasa berpantang.

Dan secara ringkasnya, dapat saya katakan Pengambilan vitamin C setiap hari dapat membantu anda memelihara dan mendapatkan hidup yang sihat. 

Sehingga bertemu lagi dientry akan datang. Ingin dapatkan Vitamin C Sustained Release dan mahu mengetahui dengan lebih lanjut tentang khasiat dan manafaat yang terdapat di dalamnya. Usahlah segan silu menghubungi saya. 
Kongsikan:

0 comments :

Post a Comment

Tentang Saya

Tentang Saya
Kesihatan & Blogging Minat Saya. Berniat membantu anda supaya memperolehi kesihatan yang baik bersama Shaklee

Popular Posts

Categories

Contact Us

Name

Email *

Message *

Total Pageviews