Apakah itu VIVIX Shaklee?

BY icetanggo IN , , , , , , , No comments


Sana sini bercerita tentang vivix. Jika scroll pada dinding mukabuku. Pasti banyak yang bercerita tentang minuman yang berkhasiat ini. Tetapi apakah itu sebenarnya Vivix Shaklee. Ada kawan saya panggil, minuman jus delima. Maaf, ya kawan. Ini bukan jus delima.

Ada juga kawan saya kata, ini adalah minuman anggur biasa yang kita dapati dipasaraya atau pasar malam rasanya seakan RIbena. Ya, mungkin nampak seakan ribena kesukaan ramai anak-anak kita. Tetapi ini bukan ribena ya. Jadinya, kena buang tanggapan tersebut jauh-jauh.

Jom baca, di sini saya ceritakan serba sedikit tentang Vivix Shaklee.

Vivix Shaklee merupakan minuman botani yang kaya dengan khasiat dan kebaikan. Vivix merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan yang dipanggil polifenol. 

Sebotol vivix mengandungi 4 campuran botani yang unik terdiri daripada Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu. Campuran botani ini menjadikan sebotol vivix kaya dengan khasiat dan unix.

Gabungan keempat-empat bahan ini, maka terhasillah keupayaan Polyphenols. 

Menurut Kajian makmal campuran polifenol terhadap 4 bahan-bahan ini boleh membantu:

 • Membantu sel-sel anda melindungi dan membaiki DNA serta memerangi radikal bebas. Sekaligus, memastikan sel-sel akan sihat sentiasa
 • Mengoptimumkan prestasi sel dengan pembentukan protein AGE (Advances Glycation End Product). Manakala, Protein AGE dikenali sebagai sikap tidak bertoleransi glukosa dan penuaan selular
 • Meningkatkan tenaga selular, membantu memperbaharui dan menyegarkan semula sel anda 
 • Meningkatkan kesihatan Telemores yang merupakan sebahagian penting daripada sel anda 

Selain daripada polifenol (Polyphenols), Resveratrol juga terdapat di dalam sebotol vivix  bertindak sebagai bahan utama.

Lebih daripada 2500 penerbitan penyelidikan telah dibuat mengenai resveratrol termasuklah kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National of Aging dan agensi yang berkaitan.

Manakala, resveratrol bertindak dengan memelihara sel-sel badan daripada jangkitan virus dan bakteria. Sekaligus, ianya mampu menuetralkan radikal-radikal bebas yang menyerang sel-sel badan kita.

Di dalam satu sudu teh vivix yang kita ambil, mengandungi 100mg resveratrol. Yang semulajadi sehingga 98% ketulenannya.

Sebagai kesimpulannya, Didalam sebotol VIVIX  yang kaya dengan khasiat di panggil Resveratrol & Polyphenols yang telah dibuktikan melalui kajian ianya mempunyai kebaikan seperti

 • berupaya meneutralkan radikal-radikal bebas toksik
 • melambatkan proses penuaan di peringkat selular
 • meningkatkan potensi jangka hayat lebih lama & sihat
 Maka, apabila mempunyai sel-sel badan yang sihat, anda akan merasa manafaat seperti :

 • Kelihatan dan rasa muda tidak kira apa usia
 • Kekal bertenaga sepanjang hari
 • Mencapai kesihatan yang optimum, mempunyai imuniti yang lebih kuat dan berupaya mengurangkan risiko kesihatan berkaitan umur untuk kehidupan di masa akan datang
 • Mengekalkan berat badan yang sihat dan meningkatkan fungsi system detox

Hari berganti hari. Tahun berganti tahun. Begitu juga usia. Sampai masanya kita sampai ke peringkat usia TUA. Yang Sememangnya tidak dapat dielakkan. 

Namun, untuk berusaha supaya di berikan kesihatan yang BAIK di usia tua adalah satu kemestian.

Dengan memilih dan mengamalkan diet yang kaya dengan Polyphenols dan Resveratrol adalah sebagai pilihan. Usaha yang terbaik buat diri, Allah jua yang menentukan segalaNyaPromosi Vivix masih lagi berlansung. Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan Vivix. Boleh dapatkannya segera. Sementara promosi masih ada. Sebarang pertanyaan atau maklumat mengenai Vivix boleh Whatsapp atau hubungi saya di talian 0172569166. In sha Allah, saya sedia membantu.

Jumpa lagi dientry akan datang.  Kita akan bercerita lagi tentang minuman yang kaya dengan khasiat yang bernama Vivix ini.0 Comments:

Post a Comment