Follow Us @soratemplates

Saturday, January 06, 2018

Tips Untuk Memilih Minyak Ikan @ Fish Oil Berkualiti TinggiAda bermacam-macam jenama. Terdapat berbagai-bagai  pengeluar minyak ikan dipasaran. Apabila masuk saja kedalam sesebuah farmasi. Lihat pula di rak supplement yang terdapatnya minyak ikan. Pastinya tidak kurang daripada tiga jenis minyak ikan yang dipamerkan.

Sehinggakan rasa keliru, tidak tahu nak beli yang mana satu. Mana satu yang bagus diamalkan. Setelah fikir punya fikir, belek dan belek botol minyak ikan tadi. 

Akhirnya, terus saja keluar daripada farmasi tadi. Tidak dibelipun walaupun sebotol minyak ikan.

Keliru, Keliru dan keliru tentang pemilihan minyak ikan yang mana satukah harus diamalkan. Sememangnya kita tahu, mengamalkan minyak ikan itu bagus didalam diet seharian.

Diantara kebaikan yang bakal diperolehi apabila kita mengamalkan minyak ikan @ fish oil:

1. Mnegurangkan risiko penyakit jantung
2. Memelihara kesihatan otak supaya lebih fokus
3. Mengawal paras kolestrol
4. Membakar lemak dan menurunkan berat badan
5.Anti radang untuk penyakit sendi

Tetapi disebabkan perasaan keliru aka confius tadi. Sebotol minyak ikan pun tidak kita pilih dan amalkan. Lama-kelamaan hasrat untuk mengamalkan minyak ikan tadi, terbiar begitu saja.

Jadinya, disini saya sertakan beberapa tips untuk memudahkan anda memilih minyak ikan ataupun fish oil.

Tips Untuk Memilih Minyak Ikan @ Fish Oil Berkualiti Tinggi - #1

Pastikan minyak ikan yang anda pilih daripada syarikat yang berkualiti. Yang mana pengeluarnya boleh dipercayai dan mempunyai sejarah pengeluaran produk yang dipercayai dan di yakini.

Bagi menambahkan keyakinan sebagai penguna. Kita haruslah memilih syarikat yang sudah lama bertapak di pasaran makanan kesihatan. Dari situlah munculnya kepercayaan untuk mengamalkan omega guard ini di dalam diet seharian.


Tips Untuk Memilih Minyak Ikan @ Fish Oil Berkualiti Tinggi - #2

Proses yang dilakukan bagi menghasilkan minyak ikan. Tidak semua minyak ikan menjalani proses penghasilan yang sama. Pastikan ianya menjalani proses penyulingan molekul seperti Omega Guard.

Dari situlah terjaminnya ketulenan dan keselamatan.

Penyulingan molekul adalah proses yang meletakkan ikan di dalam keadaan vakum yang mana ia membolehkan ia mendidih pada suhu yang lebih rendah dan melindunginya daripada rosak.

Sekaligus, proses ini membolehkan EPA & DHA dipisahkan daripada logam berat yang membolehkan toksin disingkirkan.

Proses ini juga boleh mengurangkan bau dan rasa hanyir ikan. Sebab itulah apabila anda memakan Omega guard ini tiada pun rasa hanyir ikan dialami.

Kanak -kanak seawal satu tahun pun boleh mengamalkan omega guard ini.Tips Untuk Memilih Minyak Ikan @ Fish Oil Berkualiti Tinggi - #3

Kehadiran sejumlah kecil toksin tidak menjadi masalah untuk ikan kecil. Namun, apabila ikan yang lebih besar memakan beribu-ribu ikan kecil, ia mengumpul lebih banyak toksin.

Apabila kita perhatikan rantaian makanan, semakin besar ikan, semakin tinggi biokumulasi. Maka, minyak ikan diambil dari ikan kecil. Mempunyai jumlah biokumulasi yang rendah


Tips Untuk Memilih Minyak Ikan @ Fish Oil Berkualiti Tinggi - #4

Kelansungan dan kesan jangka panjang ekosistem kehidupan ikan. Ikan adalah penting dalam pemakanan kita. Kita harus memastikan sumber minyak ikan tidak terjejas dan mencukupi di masa hadapan.

Sebagai sebuah syarikat yang bertanggungjawab ianya kana memberi perhatian terhadap saiz populasi ikan dan had tangkapan bagi memastikan bekalan minyak ikan pada masa hadapan mencukupi.

Begitulah serba sedikit tips yang boleh diberikan di dalam pemilihan minyak ikan yang berkualiti tinggi. Yang mana boleh diamalkan setiap hari. Bagi penguna yang bijak pastinya akan memilih yang terbaik bagi kesihatan diri.

Minyak ikan yang berkualiti tinggi yang harus menjadi pilihan anda adalah Omega Guard daripada Shaklee ini yang telah terbukti kualiti dan khasiat yang terdapat di dalamnya sememangnya yakini dan boleh diamalkan tanpa ragu-ragu demi kesihatan diri.

Sempena January 2018 ini merupakan promosi OMega Guard Shaklee. Dimana dengan pembelian sebanyak 3 botol anda bakal memperolehi diskaun sebanyak 5%. Dan untuk lebih penjimatan, sebaiknya anda berdaftar menjadi ahli Shaklee yang sah.

Seterusnya, melayakkan anda untuk menikmati harga ahli yang bezanya sehingga 20% daripada harga pasaran. Banyak penjimatan yang bakal anda perolehi

Anda berminat boleh hubungi saya di nombor yang tertera di bawah ya....

No comments:

Post a comment