Monday, March 26, 2018

Supplement Untuk Mata - Caratomax


Mata merupakan aset terpenting dan pancaindera yang utama buat kita.  Jika tiada penglihatan yang baik, maka akan kaburlah pandangan. Namun, kadangkala aset terpenting inilah yang sering kita abaikan penjagaannya.

Contohnya mudah saja. Demi untuk kelihatan cantik dan bergaya. Kita sanggup membeli kanla lekap yang berwarna-warni yang dijual tanpa sebarang jaminan keselamatan untuk di pakai. Jika bernasib baik, mata kita akan selamat.

Tetapi jika sebaliknya, berlaku kecederaan dan ianya memberi kesan yang buruk pada mata dan juga penglihatan.

Sebaiknya, bagi membeli sebarang kanta lekap dapatkanlah nasihat optometris terlebih dahulu. Agar  nasihat  di perolehi menjadi panduan untuk penjagaan mata serta cara pemakaian kanta lekap yang betul dapat diketahui.

Disarankan supaya mata diperiksa setahun sekali bagi mereka yang berusia lebih 12 tahun dan dua kali setahun bagi kanak-kanak yang berusia kurang daripada 12 tahun.

Pemakanan yang mengandungi vitamin A juga amat bagus untuk mata. Ini adalah kerana vitamin A amat bagus untuk retina. Kesan daripada kekurangan vitamin A boleh menyebabkan masalah rabun mata dan juga menyebabkan kepada buta mata sekiranya tidak dibendung.

Bagi anda yang mempunyai sebarang masalah mata. Dan sedang tercari-cari supplement bagi mengatasi masalah mata. Disarankan untuk mencuba Caratomax Shaklee.
Supplement ini mungkin tidak dapat membendung atau memulihkan keadaan mata yang bermasalah dengan 100%. Namun dengan Izin Allah, ia membantu memperbaiki masalah mata daripada berterusan menjadi kronik.

Caratomax ini adalah hasil gabungan 6 variasi karotena yang di ekstrak daripada sayuran dan buah-buahan yang tinggi dengan antioksida. Contoh buahan-buahan yang diekstrak adalah seperti anggur, tomato, brokoli, rumpai laut, kentang dan juga minyak sawit.

Maka dengan gabungan ekstrak tadi, maka terhasillah 1 kapsul caratomax yang membekalkan lebih daripada 13mg kebaikan karotenoid yang semulajadi dan bagus untuk kesihatan. Karatenoid yang dibekalkan di dalam Caratomax ini lengkap dengan keperluan diet seharian untuk tubuh.Manakala Khasiat lain yang terdapat di dalam Caratomax adalah seperti berikut:

Alpha Carotene - Sesuai untuk penglihatan malan, menjaga kesihatan mata dan menghalang degneragi penglihatan 

Beta Coratene - Yang kebiasaannya terdapat di dalam lobak. Juga terdapat didalam Caratomax. Ianya berfungsi untuk memperbaiki kulit, menyembuhkan pemulihan luka, meningkatkan sistem imunisasi dan mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.

Astaxnthin - pigmen didalam alga & fitoplankton yang memberikan warna pink pada ikan salmon, namun Shaklee telah menuai karotenoid astaxanthin dari miroagla laut, merupakan sumber yang tulen. Ia membantu melindungi oksidasi kolestrol LDL

Lycopene - bersifat antioksida, menghalang penuaan organ, mengurangkan penyakit kalenjar prostat, baik untuk kesihatan serviks jantung dan sistem imun

Lutein - Sejenis antioksidan yang hadir bersama zeaxanthin. Ianya mampu menyekat katarak. glaucoma dan penyakit macula yang berkaitan hilang umur

Diantara makanan yang kaya dengan Lutein ini adalah salad hijau, bayam, sawi hijau dan lain-lain sayuran yang bewarna hijau gelap

Zeaxanthin - melindungi mata, menurah gelombang biru pendek yang berbahaya, mengurangkan kanser risiko ovari, payudara dan serviks.

Siapakah yang memerlukan Caratomax...Adakah anda..anda..dan anda..

Mereka yang sesuai mengamalkan Caratomax ini adalah golongan lelaki dan perempuan yang berumur 12 tahun keatas. 

Tersangatlah sesuai bagi mereka yang mempunyai rabun, rabun jauh, rabun dekat, rabun malam, rabun ayam dan silau ketika memandu diwaktu malam.Atau mereka yang mempunyai masalah silau yang berpanjangan.

Anda yang tidak menggemari sayuran dan buah-buahan. Vitamin ini diambil bagi melengkapkan keperluan nutrisi didalam tubuh.

Bagi anda yang mempunyai masalah kulit seperti jeragat dan kulit muka yang kusam berserta jerawat

Caratomax ini juga sesuai untuk masalah katarak dan juga gluacoma dan juga meraka yang mempunyai masalah eyebag dan mata bengkak.


Kongsikan:

0 comments :

Post a Comment

Tentang Saya

Tentang Saya
Kesihatan & Blogging Minat Saya. Berniat membantu anda supaya memperolehi kesihatan yang baik bersama Shaklee

Popular Posts

Blog Archive

Categories

Contact Us

Name

Email *

Message *

Total Pageviews