Thursday, April 05, 2018

Omega Guard Supplement Untuk Otak dan IQ Bijak



Otak merupakan kompenan yang terpenting didalam tubuh badan kita. Tanpa otak yang waras, kita akan di gelar kurang siuman. Tanpa otak yang cergas dan lembap. Mungkin akan menyebabkan hari-hari yang kita lalui menjadi tidak produktif.

Pentingnya kesihatan otak. Namun, seringkali kita abaikan. Dengan pengambilan makanan yang carca marba tanpa menghiraukan kesannya kepada otak.

Tubuh badan memerlukan nutrisi yang baik untuk pertumbuhan otot, jisim badan dan bekalan darah yang mencukupi. Begitu juga dengan otak. Untuk berfungsi dengan baiknya, pastinya memerlukan nutrisi yang berkualiti tinggi dan terbaik.

Otak kita terdiri daripada 60% lemak dan kebanyakan system saraf terdiri daripada lemak. Korteks Serebrum yang mana berfungsi untuk ingatan dan tumpuan dianggarkan mengandungi sekitar 20% DHA.

Bagaimanakah untuk mendapatkan nutrisi yang baik untuk otak?


Pastinya, pilihan kita adalah yang TERBAIK diantara yang terbaik

Pengambilan Omega Guard setiap hari adalah penyelesaiannya.

Omega guard ini mengandungi DHA dan EPA serta asid lemak lain yang sangat BAGUS dan TERBAIK untuk pertumbuhan otak. Mata dan peredaran darah. Sekaligus, memperbaiki aktiviti sel.

Menurut kajian, EPA dan DHA amat penting untuk otak kerana ianya berperanan sebagai:
  • Penghantar maklumat saraf ke otak
  • Memberikan kesan mood yang positif, kognitif, memori, pembelajaran dan pemerhatian
  • Memperlahankan kesan gangguan otak seperti Alzheimer dan demensia
Sebagai tambahan, Omega Guard juga berkhasiat memastikan kesihatan keseluruhan tubuh bagi melawan jangkitan penyakit yang merbahaya.


Menstabilkan kesihatan mental, menstabilkan emosi termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan , insomnia, kanak-kanak hiperkatif dan penyakit schizophrenia.

Asid Lemak Omega ini tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan kita. Jadi, kita perlu mengambilnya dari pemakanan seharian. Diantara makanan yang tinggi dengan kandungan omega adalah seperti ikan salmon, oat, kekacang brokoli dan bayam.

Namun, adakah kita makan makanan yang tinggi omega setiap hari? Jika tidak, Omega Guard inilah yang perlu ditambah di dalam diet seharian.

Pengambilan Omega Guard tidak tidak terhad kepada golongan dewasa sahaja. Malah, kanak-kanak yang berumur satu tahun pun boleh mula mengamalkannya.

Untuk anak-anak kecil yang berumur kurang daripada lima tahun. Kebiasaannya, saya akan menguntingkan sedikit dihujung kapsul omega guard tersebut dan memicitnya ke dalam susu yang disediakan untuk anak.

Jom, kita tengok testimoni di bawah....


 Testimoni 1.....Omega untuk anak yang Hyperaktif 

" Saya bagi anak saya (3y) makan omega start seminggu lepas, alhamdulillah dia dah start tido awal, kalau dulu pukul 12 baru tidur.,dia hyperaktif yang tidak berapa nak hyper sangat, xde la manjat-manjat sebab gegirl, tapi sekarang dah nampak perubahan. Alhamdulillah 

Anak saya memang tidak reti letih..Nak kata hyper tu boleh la kot. Tapi kategory perempuan, bukan jadi sangat kurang active tapi nampak dia macam boleh fokus, duduk diam, mewarna dan sebagainya. Kalau tidak dulu tau lompat je




Testimoni 2..... Omega Guard untuk anak yang masih belajar dan mudah mengulangkaji pelajaran

So far so good. Dia kata dulu lepas baca buku bila nak buat exercise sure kene refer balik sebab lupa, sekarang lepas study dia boleh jawab soalan tanpa refer buku lagi...senang cerita anak akak kata otak dia cepat pickup sekarang



Testimoni 3...Anak jarang demam dan selsema. Fokus dan cepat tangkap semasa belajar

Sebelum ini tak pernah terfikir untuk bagi anak makan Omega walaupun tau khasiatnya kepada perkembangan otak kanak2 - kanak. Saya mula bagi anak saya omega sejak sebulan yang lepas bila tengok dia asyik demam dan selsema berjangkit dari budak-budak kat rumah pengasuh.

Bila da makan omega, memang nampak anak saya jarang demam walaupun pengambilan omega cuma seminggu sekali je. Babysitter pun cakap "sekarang amna ni jarang demam noo"...bagi makan apa' hehehehe

Satu lagi...saya memang dedahkan ank saya untuk belajar buku-buku bergambar sebelum dia berusia 1tahun lagi sebab namoak dia memang ada minat untuk belajar. Cuma bila da duduk dengan budak-budak yang ramai dia selalu hilang fokus bila saya ajar kat rumah sebab ingat main je kot.

Tapi since bagi omega ni nampak dia fokus dan cepat tangkap. Ibu mana yang tak berbangga bila anak fokus pada apa yang kita ajar dan cepat tangkap dengan apa yang kita ajar. Omega memang pelaburan yang berbaloi untuk anak




Selepas ini, boleh lah mencuba pengambilan Omega Guard di dalam diet seharian. Sessi keluarga mengamalkannya. Pasti manafaat dan kelebihan dapat dirasai bersama.







Kongsikan:

0 comments :

Post a Comment

Tentang Saya

Tentang Saya
Kesihatan & Blogging Minat Saya. Berniat membantu anda supaya memperolehi kesihatan yang baik bersama Shaklee

Popular Posts

Categories

Contact Us

Name

Email *

Message *

Total Pageviews