Pil Kalsium Pilihan Rakyat Malaysia - Ostematrix

BY icetanggo IN , , , No commentsTanpa kalsium yang mencukupi tulang akan menjadi rapuh, gigi akan mudah patah dan seterusnya juga akan meningkatkan kadar kolestrol. Malah, banyak lagi kesan kekurangan kalsium yang mampu menganggu tahap kesihatan kita.

Namun, pengambilan kalsium di dalam diet seharian tetap kita abaikan. Dengan alasan, "tidak mengapa, aku masih muda, mustahil tulang mudah menjadi rapuh." "Mustahil juga, gigi mudah patah, sebab kebiasaannya yang mudah tercabut gigi ini adalah wara emas."

No. no, no.. Jangan sekali berfikiran begitu. Pengambilan kalsium inilah penting tidak mengira waktu usia muda atau pun tua. Sewaktu muda inilah, kita patut bbekalkan diri dengan pengambilan kalsium secukupnya untuk bekalan di hari tua nanti.

Tidaklah nanti, apabila di usia emas. Tulang mudah reput dan gigi pula satu persatu tercabut kerana kekurangan kalsium. 

Dan yang paling membimbangkan, apabila di sahkan Osteoporisis sebelum waktunya. Pada masa itu, mungkin kita akan menyesali mengapa tidak amalkan pengambilan kalsium dari usia muda.

Sebelun terlewat.. Sebelum terlambat..

Pengambilan Ostematrix sebagai supplement harian adalah dicadangkan.

Sebenarnya, ramai peminat ostematrix ini kerana telah menyedari tentang kepentingan kalsium kepada tubuh. Saya sendiri pun mengamalkannya. Sejak lima tahun yang lepas sehinggalah ke hari ini.

Kesan ataupun feedback yang saya perolehi, dapat tidur dengan lena, kurang rasa sakit kepala. Jika rasa sakit-sakit badan ataupun sengal-sengal badan pun boleh diambil ostematrix ini sebagai alternatif perubatan.

Dan yang paling best, apabila proses pembuangan lancar dan mudah serta tidak ada sembelit.

Sepanjang saya terlibat di dalam Shaklee ini. Ostematrix juga merupakan produk yang jkerap mendapat sambutan

Bagi mereka yang selalu kebas-kebas kaki / lenguh-lenguh @ sakit-sakait badan - Ostematrix adalah pilihan mereka sebagai supplement 

Bagi ibu yang sedang mengandung - Ostematrix juga menjadi pilihan mereka kerana iu mengandung lebih-lebih lagi memerlukan kalsium untuk membantu pembentukan bayi

Bagi ibu yang sedang berpantang ataupun menyusukan bayi - Masa berpantang kadang-kala terkena sembelit. Ostematrix ada membantu untuk melawaskan pembuangan ibu yang sedang berpantang

Buat Ibu yang menyusukan bayi pula, menjadi susu ibu tambah berkhasiat. Melengkapi kalsium keperluan ibu dan di dalam susu ibu yang diberikan pada bayi

Bagi anak remaja perempuan yang sengugut setiap bulan - Penambilan pil kalsium ini, memantu meredakan sengugut yang datang melanda pada setiap bulan
Bagi meraka yang menjaga kesihatan - Amat penting pil kalsium ini kerana membantu mengelakkan Osteoporosis sebelum pada waktunya.

Ramai boleh memperolehi manafaat dengan mengamalkan Ostematrix ini...

Anda belum punyai Ostematrix. Boleh amalkannya hari ini.. Pasti tiada penyesalan

Saya bukan sembang kosng yea..

Jom kita tengok Testimoni penguna Ostematrix 

Testimoni 1.....Bangun pagi terasa mudah dan seg

"Kesan pengambilan Ostematrix agak bagus. Jika sebelum ini bagun pagi masih terasa mengantuk lagi. Selepas mengunakan Ostematrix, tidak ada rasa malas nak bangun pagi. Badan rasa segar.."


Testimoni 2....... Sembelit semasa berpantang

" Sewaktu berpantang dulu, saya sembelit hingga hari ke 10.. Memang menakutkan.. Takut jahitan terbuka

kini.. Hari ketiga berpantang. Ostematrix sangat membantu masalah saya. Semalam je 4 kali buang air besar, lancar dan tidak menyakitkan. Lega sangat-sangat"


Testimoni 3.......Pembuangan lancar dan kebas kaki tiada lagi

"Ostematrix best, makan 4 biji setiap malam, Alhamdulillah pembuangan lancar, kebas-kebas kaki tidak ada, simpul biawak dan segala jenis simpul pun hilang. Sekarang nie usaha untuk kurangkan sakit tumit pulak.. Best, best, jom Oste.."
0 Comments:

Post a Comment