Saturday, April 14, 2018

Protein Soya ESP (Energizing Soy Protein) Sesuai Untuk Semua Ahli KeluargaBadan kita memerlukan protein yang mencukupi untuk terus sihat. Andainya kekurangan protein badan akan mula bertindak balas seperti rasa lemah, lesu dan akhirnya menggeletar. 

Bukan itu saja,kekurangan protein juga boleh menyebabkan sistem daya tahan penyakit menjadi lemah. Membuatkan seseorang itu mudah terkena penyakit.

Begitulah serba sedikit kesan apabila kekurangan protein di dalam tubuh. 

Sememangnya , setiap hari kita ada mengambil makanan yang mengandungi sumber protein.

Namun, untuk menikmati makanan tadi.  

Haruslah dimasak, digoreng, direbus dan atau pun dibakar. Yang mana proses itu memerlukan haba yang panas dan tinggi.

Dan apabila  makanan tadi terkena haba yang panas, protein di dalamnya akan berkurangan dan musnah. Seterusnya, ianya tidak cukup menambung bekalan protein untuk tubuh kita. 

Persoalannya kini, bagaimanakah untuk mendapatkan bekalan protein yang mencukupi untuk tubuh.

ESP ataupun Energizing Soy Protein adalah jawapannya. Pengambilannya di galakkan di dalam menu seharian.

Penyediaannya mudah. Hanya dibancuh dengan air suam ataupun minuman kegemaran anda. Selain teh dan kopi ataupun yang berkafein.

 Boleh dinikmati pada bila-bila masa dan juga mempunyai khasiat yang banyak dan sesuai untuk semua golongan termasuklah golongan remaja dan juga warga emas. 

Sessi keluarga boleh menikmati ESP yang dibancuh bersama-sama sambil menikmati sarapan pagi..

Seterusnya, jom kita pergi satu persatu kebaikan dan khasiat ESP Shaklee yang sesuai untuk semua peringkat umur iniAnak Gadis Remaja

Pastinya ingin kelihatan cantik dengan memiliki kulit muka yang anjal, bersih dan berseri. Sudah pastinya, minuman ESP ini yang menjadi keutamaan di dalam pilihan mereka. Ini adalah kerana di dalam ESP ini mengandungi asid amino yang membantu memperbaharui, memperbaiki sel-sel kulit, otot, organ , darah dan kelenjar

Anak Lelaki Remaja

Kebiasaannya , pada tahap inilah anak lelaki ini akan aktif dengan aktiviti sukan, sosial dan juga pembelajaran. Dengan meminum ESP ini, ianya akan membekalkan tenaga sepanjang hari, mengurangkan rasa lapar dan memelihara sel-sel badan supaya menjadi lebih sihatIbu Yang Merancang Untuk Hamil ataupun Yang Sedang Hamil

Bagi wanita yang sedang merancang untuk hamil, minuman ESP ini baik untuk memelihara dan menguatkan rahim wanita. 

Dan seterusnya boleh diminum ketika sedang hamil. Minuman ESP ini membantu ibu-ibu yang sedang hamil sentiasa bertenaga. Membantu menguatkan rahim apabila kandungan semakin membesar. Membantu pembentukan otot bayi dan tumbesaran bayi di dalam kandungan 

Dan boleh di galakkan juga untuk meminum ESP di sepanjang tempoh berpantang, bertujuan untuk memperbanyakkan susu ibu dan menjadikan susu ibu lebih berkhasiat. Sekaligus membantu ibu-ibu didalam berpantang lebih sihat dan bertenaga 

Ibu & Ayah yang dengan Sentiasa Sibuk dengan Kerjaya 

Bagi golongan ibu dan ayah yang sentiasa sibuk dengan kerjaya. Yang mana Pengambilan makanannya tidak teratur kerana kesibukkan. Boleh juga mengambil ESP ini sebagai minuman harian. Ianya membantu mengurangkan rasa keletihan dan memberi tenaga segera di ketika sibuk. 

Meningkat sistem pertahanan badan dan megurangkan potensi untuk mudah demam atau dijangkiti penyakit. In Sha Allah...

Memulihkan fungsi Prostat Lelaki. Terdapat khasiat Genistein di dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang dan mencegah sel kanser daripada merebak. 

Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel badan kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Turut menjaga rahim dan ovari dan kiataran haid.
.

Datuk & Nenek

Minuman ESP ini juga sesuai untuk warga emas terutama sekali buat ibu ayah kita yang telahpun berumur.

Kacang soya yang digunakan untuk menghasilkan ESP adalah kaya dengan Isoflavon. Yang berperanan membantu mengurangkan paras kolestrol, mencegah osteoporosisi dan juga penyakit jantung.

kacang soya adalah tumbuhan yang kaya dgn isoflavon. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol, mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Mengurangkan simtom-simtom kebimbangan, kemurangan dan juga kerisauan 

Melambatkan proses uban di rambut dan juga mengatasi  keguguran rambut.Kongsikan:

0 comments :

Post a Comment

Tentang Saya

Tentang Saya
Kesihatan & Blogging Minat Saya. Berniat membantu anda supaya memperolehi kesihatan yang baik bersama Shaklee

Popular Posts

Categories

Contact Us

Name

Email *

Message *

Total Pageviews