Follow Us @soratemplates

Friday, April 10, 2020

Makanan Tambahan Buat Anak Kesayangan


Pastinya sebagai ibubapa kita ingin melihat anak kesayangan sentiasa sihat,aktif,cergas dan ceria.

Sekiranya anak jatuh sakit walaupun hanya demam biasa sekalipun.Hati ibu ini sudah menjadi gundah gulana. 

Siapa yang tak sayang anak kan...

Mengekalkan sistem imun yang sihat adalah amat penting bagi kanak-kanak yang sedang membesar.

Kanak-kanak yang memiliki sistem imun yang kuat dan sihat mempunyai ketahanan badan untuk melawan penyakit dan jangkitan daripada kuman,bakteria,virus dan kulat. 

Manakala, anak-anak yang mempunyai sistem imun yang lemah akan mudah mendapat penyakit seperti demam,selsema dan terdedah kepada penyakit yang lebih serius.

Pasa masa ini, kos rawatan juga agak mahal.Bayangkan sekiranya hampir setiap bulan anak perlu mendapatkan rawatan diklinik. Sudah pastinya,ianya akan mencecah ratusan ringgit.

Dan sampai bila kita sebagai ibubapa sanggup berulang alik ke klinik dan memberikan anak-anak kita ubat-ubatan yang tinggi dosnya...

Mencegah lebih baik dari mengubati..

Dengan pengambilan supplement membantu anak-anak mendapat sokongan nutrisi yang diperlukan untuk badan yang sihat.

Sekaligus,ianya mampu meningkatkan sistem imun dan mengurangkan risiko penyakit berjangkit.

Selain daripada itu,imun badan yang kuat membolehkan anak cepat sembuh daripada penyakit.

Antara supplement daripada Shaklee yang boleh dicadangkan buat anak kesayangan adalah Vitalea for Children dan Chewable Vitamin C.Kedua-dua vitamin ini terbukti membantu meningkatkan imun tubuh dengan selamat.
Kedua-dua vitamin ini tidak mengandungi perasa tiruan,pewarna tiruan dan juga gula.

Dengan pengambilan supplement buat anak ianya adalah cara mudah dan ringkas untuk memastikan anak memperoleh nutrisi yang lengkap untuk tubuh badan yang sihat.

Anak-Anak saya diantara peminat vitamin shaklee buat kanak-kanak nie.Kadangkala apabila saya lupa untuk memberi mereka vitamin C..Merekalah yang tolong ingatkan.."Mama,hari nie tak makan vitamin C lagi.." "Mama,boleh tak nak makan vitamin C nie banyak-banyak..."

Dan apabila dah dapat vitamin dikunyah-kunyahnya macam makan gula-gula.Saya terpaksa sorokkan botol vitamin C ini kerana apabila ternampak botol vitamin nie mulalah merengek meminta untuk makan vitamin saja.

Testimoni sendiri..Memang banyak perubahan semenjak anak-anak saya mengamalkan Chewable Vitamin C nie..Selera makan bertambah..Kurang selsema dan jarang-jarang demam..

Sekiranya ditadika ramai kawan-kawan yang seangkatan mereka menghidapi demam dan selsema.Alhamdulillah, dengan izin Allah. Anak-anak saya terhindar darinya..

Sebagai ibu dan ayah pasti mahukan yang terbaik buat anak-anak..Anak sihat,cergas,ceria membuatkan ibu dan ayah tenang sentiasa.

Ibu ayah mahu dapatkan chewable vitamin C dan Vitalea for Children ini boleh menghubungi terus saya ditalian 0172569166.

Penghantaran percuma bagi anda yang berada disekitar Seremban,Bandar Sri Sendayan dan Port Dickson

No comments:

Post a comment