Youth Skincare Merawat Masalah Kulit

BY icetanggo IN , , No comments


Untuk mendapatkan kulit muka yang cantik pastinya memerlukan penjagaan kulit muka yang teratur. Dengan penjagaan wajah yang teratur hasilnya mendapatkan kulit wajah tanpa sebarang masalah. Kulit muka kelihatan bersih berseri tanpa sebarang cela. 

Tanpa secalit make-up pun wajah masih kelihatan cantik berseri. Pentingnya pemilihan set penjagaan kulit yang baik untu kulit wajah memainkan peranan yang besar. Tersalah pilih pencuci muka dan set penjagaan kulit muka. Pastinya memberi kesan kepada kulit muka seperti, kemerahan, breakout dan muncul jerawat-jerawat yang tidak dingini. 

Waaaa, menyesal kerana tidak memilih set pencuci muka yang berkualiti dan berkesan. 

Sebelum menyesal yang tiada berkesudahan.. Set Youth Skincare adalah pilihan yang tepat. 
Ianya dijamin 100% dan telah pun diuji oleh Ahli Dermatologi dan Ahli Aftalmogi. Dan dengan pengunaannya  tidak menyumbatkan liang pori. 




Dibangunkan secara klinikal oleh pakar-pakar kulit bertaraf antarabangsa. Dan 2/3 daripada wanita telah mengubah usia kulit mereka kepada sedekad lebih muda. Wow..wow..woww. sangat menarik. Terasa seperti ingin memilikinya segera,


Set Youth Shaklee ini didatangkan khas kerana ianya mengunakan bahan semulajadi. Dan tidak perlu risau apabila mengunakannya kerana ianya bebas daripada bahan kimia yang membahayakan kulit. Jadinya boleh digunakan tanpa rasa ragu & was-was.


Jom kita intai-intai produk-produk yang terdapat didalam Youth Skin Care & Kelebihannya 







Wow, sememangnya banyak manafaat untuk kulit jika mengunakan Youth Skin care ini. Patutlah mereka yang telah mengunakannya amat berpuas hati dan bebas masalah kulit. 

Jom kita tengok apa kata mereka yang telah mengunakan Youth Skincare ini. 

Testimoni 1 : Jelas kelihatan, Jerawat mengecut, bekas jerawat semakin pudar, kulit lebih berseri dan eyebag berkurangan. 


Testimoni 2 : Jerawat dah hilang..Sangat suka mengunakan Youth Skincare kerana kulit menjadi semakin cantik daripada dulu. Makin cantik dan makin berseri gitewww. Seronok kalau dapat kulit muka secantik ini..


Testimoni 3 : Bukan setakat jerwat, parut jerawat. Tiada lagi masalah Jeragat yang menghantui. Konsisten mengunakan Youth Skincare, tak sedar kulit wajah kembali berseri. Sekaligus, bebas daripada wajah yang kusam. Seronok ke seronok..

Tak perlu tunggu lagi, Jom dapatkan Set Youth Skincare anda hari ini. Penghantaran disediakan untuk seluruh Malaysia termasuk Sabah & Serawak. Untuk anda yang berada di Bandar Sri Sendayan, Seremban2 dan Port Dickson penghantaran terus ke rumah juga disediakan. 

Untuk tempahan wassap saya ditalian https://wa.me/60172569166 


Tips cantik dengan Tomato

BY icetanggo IN No comments


Seorang kenalan pernah bercerita kepada saya, sekiranya ingin memiliki kulit yang cantik. Katanya, rajin-rajinlah makan buah tomato.

Pada mulanya memang tak percaya. Persoalannya, ada apa dengan tomato?

Tanpa membuang masa, teruslah bertanya kepada Mr Google. Apa bagusnya tomato ini untuk kesihatan dan kecantikan. Baca punya baca.

Seriously, memang banyak khasiat tomato ini untuk kecantikan dan kesihatan. Khasiatnya meliputi seluruh kesihatan badan

Dari pembacaan saya, sebiji tomoto mampu membekalkan sebanyak 40% keperluan Vitamin C. Selain terdapat vitamin C, tomato juga mengandungi vitamin A yang sangat baik untuk sistem imun,kulit dan penglihatan. 

Agak-agak mata dah nak rabun tue, boleh ler kita makan tomato.

Dan di tidak lupakan juga. Didalam sebiji tomato terdapat juga vitamin K. Kompenan yang terdapat didalam tomato seperti Lycopene, Fenolik, Flavonoid,  dan Vitamin E mampu berfungsi sebagai agen anti oksida dan juga antikanser. 




Wahh.. banyaknya khasiat di dalam sebiji tomato. Tapi nak menikmati sebiji tomato mentah begitu saja. Mungkin tidak begitu menepati selera. Walaupun kurang menepati selera tapi pengambilannya masih perlu kerana badan kita memerlukan khasiatnya. 

Hanya ada satu cara mudah iaitu menjadikan Tomato sebagai jus yang enak dinikmati.  Untuk  mendapatkan rasa yang lebih enak lagi. Anda boleh campurkan jus tomato tadi bersama susu segar ataupun satu sudu madu. Dan ditambahkan pula dengan beberapa ketul ais. 


Sarapan pagi - Jus Tomato bersama madu & Bihun Goreng Singapore


Manakala, tips untuk mendapatkan kulit yang cantik pula. Tomato tadi boleh diblander, kemudian jadikannya ais kiub. Selepas itu, amalkan mengosok muka anda dengan ais kiub tomato dua atau tiga kali seminggu. Jika rajin mengamalkannya. Kulit muka pasti menjadi glowing dan kurang masalah kulit.

Selain itu, Tomato juga boleh dijadikan sebagai masker.

 Caranya dengan, lecekkan buah tomato yang masak ranum. Kemudian sapu dimuka dan biarkan selama 15-20minit. Kemudian cuci dengan air. Amalkan seminggu 2-3kali seminggu. Ianya dapat mengatasi kulit yang berjerawat dan berminyak. 

Dan bagi anda mengalami masalah pori-pori besar atau kulit berminyak pula boleh cuba masker tomoto bersama perahan lemon. Pasti hasilnya tidak mendukacitakan. 

Selamat mencuba dan menikmati khasiat tomato untuk kecantikan dan juga kesihatan.

Jumpa lagi dientry akan datang.





















































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































ESP SACHET SHAKLEE ..BERKHASIAT DAN MUDAH DIBAWA

BY icetanggo IN No comments

 Assalamualaikum, 

Jika dahulu ESP boleh didapati didalam Canister. Tetapi sekarang dah ada pembaharuan.

Memperkenalkan keluaran terbaru daripada Shaklee. Iaitu ESP dalam bentuk sachet.  Didalam satu sachet mengandungi 14gram serbuk ESP. Manakala, didalam satu kotak terdapat 10 sachet.

Dari segi harga pula. ianya boleh di dapati dengan harga dibawah RM100.. Menarik kan.. Dengan harga yang mesra poket  boleh ler kita dapatkan ESP Sachet Shaklee ini.



Jadinya, ESP di dalam bentuk sachet ini lagi mudah dibawa dan disediakan. Cuma perlu tuang cawan atau mug dan bancuhkan dengan air suam. Terus, sedia dinikmati. 

Sedap pun sedap. Khasiatnya pun banyak untuk tubuh badan.

 Dengan adanya ESP Sachet Shaklee ini,tak perlu dah, bawa satu tong ESP. Bawa saja ESP Sachet  ESP tadi. Kalau nak pergi travel pun senang. Ruang di dalam beg pun jimat..(Dah lama kita tak pergi travel atau bercutikan, doa-doakanlah virus covid ini segera lenyap. Boleh kita semua menikmati kehidupan seperti sebelum munculnya Covid-19 nie).

Nak menikmati ESP kat Office pun senang, letak saja ESP Sachet didalam handbag. Sampai Office, boleh dibancuh pada masa yang sesuai. Sangat memudahkan dan sesuai bagi mereka yang sibuk dengan kerja-kerja pejabat.

Dengan adanya ESP Sachet ini, ianya bukan saja mudah disediakan. Malah, mengadungi khasiat yang banyak untuk tubuh badan.

Jika perut lapar, ia mampu mengalas perut tadi agar tidak lapar keterlaluan sehingga ketar lutut. Inginkan kulit cantik, bersih. Boleh amalkan minum ESP sachet ini setiap hari. Banyak lagi manafaat ESP ini, jika diamalkan secara konsisten. 

Sekiranya anda ingin mendapatkan ESP Sachet ini. 

Sudilah kiranya  Www.wasap.my/60172569166/ESPSachetShaklee

Penghantaran PERCUMA disekitar Seremban, Bandar Sri Sendayan, Bandar Ainsdale, Seremban 2 dan Port Dickson